Γλυκές συνταγές για brunch από τη GREEK MAMA CHEF


1. Αφράτες Τηγανήτες

Τα pancakes ειναι σαν τηγανίτες αλλα σε πιο αφράτη μορφή! Αυτη η συνταγή θεωρείτε πιο υγιεινή μιας και αντί για ζάχαρη, έβαλα μέλι και πρόσθεσα και βρώμη. Και πάλι η γεύση είναι απίθανη, αξίζει να τις δοκιμάσετε!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ φλυτζάνι αλεύρι για ολες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπείκιν
  • ¼ κγ μαγειρική σόδα
  • ½ κγ αλάτι
  • 180γρ στραγγιστό Ελληνικό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 4 κουταλιές της σούπας βρώμη
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ενα μπόλ, ανακατέψτε ολα τα στεγνά υλικά μαζί.
  2. Σε ενα μεγαλύτερο, με εναν αναδευτήρα ανακατέψτε ολα τα υγρά υλικά και προσθέστε τα στεγνά στο μείγμα αυτο. Μολις τα ανακατέψετε, αφήστε το στην άκρη για 10 λεπτά μεχρι να ζεσταθεί το τηγάνι σας!
  3. Προσθέστε 1 κουταλια βούτυρο και με μια κουτάλα ρίξτε λίγη ποσότητα στο τηγανι.
  4. Μόλις αρχίσουν τα pancakes να βγάζουν φούσκες απο πάνω, δηλαδή στα 2 λεπτά περίπού, τα γυρνάτε απο την άλλη για άλλα 2 λεπτά. Ισως χρειαστεί να προσθέσετε βούτυρο άνα 3 pancakes για να είναι πιο εύκολο το γύρισμα τους.
  5. Σερβίρετε ζεστά με μπόλικο μέλι η συρόπι σφενδάμου και φρούτα της επιλογής σας!

2. Μπάρες με κινόα, κράνμπερι και ξηρούς καρπούς

IMG_20160804_092422-750x750

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα κουάκερ
  • 1/2 κούπα ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα αποξημένα κράνμπερι
  • 3/4 κούπας κινόα
  • 1/2 κούπα ινδοκάρυδο
  • 1/2 κούπα μέλι
  • 1/4 κούπας ταχίνι
  • 1/4 κούπας αραβοσιτέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεπλύντε το κινόα και αφήστε το να στεγνώσει. Έπειτα, προσθέστε το σε ένα μπόλ μαζί με όλα τα στεγνά υλικά
  2. Ανακατέψτε το μέλι, ταχίνι και λάδι σε ένα μικρό μπρίκι η κατσαρολάκι. Λιώστε το πάνω από χαμηλή φωτιά. Σε αυτό το σημείο, προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
  3. Προσθέστε τα υγρά με τα στεγνά και ανακατέψτε καλά
  4. Στρώστε ένα μικρό ταψί με αντικολλητικό χαρτί. ( Ορθογώνιο η τετράγωνο θα ήταν καλύτερο)
  5. Ψήστε για 25 λεπτά και μετά αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες. Αν είναι ζεστό όταν προσπαθήσετε να το κόψετε θα σας διαλυθεί και αυτομάτως από μπάρες, θα γίνουν γκρανόλα!
  6. Μόλις κρυώσει λοιπόν το ταψάκι, κόψτε το σε μπάρες σε μέγεθος δικής σας επιλογής. Αποθηκεύετε σε ένα σκεύος αεροστεγές και μην ξεχάσετε να στρώσετε λαδόκολλα ανάμεσα από τα κομμάτια για να μην σας κολλήσουν!

3. Δροσερή Κρέμα Λεμονιού

tumblr_ntqz64fh5l1uq5n6vo1_1280-750x750

ΥΛΙΚΑ

  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • ½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • ¼ του φλιτζανιού φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σ’ ένα βαθύ κατσαρολάκι αναμιγνύουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, την βανίλια και μια μικρή πρέζα αλάτι. Ρίχνουμε μέσα το γάλα και το ξύσμα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας καλά. Μόλις πάρει βράση μετά από 2 λεπτά το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  2. Ρίχνουμε μέσα το χυμό του λεμονιού και το βούτυρο. Σε ενα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα αυγά μας και σε αυτά προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα ανακατεύοντας γρήγορα να μην μας κόψει το αυγό!
  3. Σερβίρουμε σε μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσουνε πρίν τα βάλουμε στο ψυγείο! Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτἠ την κρέμα για γἐμιση τάρτας!!

4. Τριαντάφυλλα Μήλου

tumblr_nwaqopUzBa1uq5n6vo1_1280-750x750

Εντυπωσιακά, μικρά και πάνω απόλα πεντανόστιμα!

ΥΛΙΚΑ

(για 6 τριαντάφυλλα)

  • 1 φυλλο σφολιάτας
  • 2 κόκκινα μήλα
  • χυμὀ απο λεμὀνι
  • 3 κ.γ μαρμελάδα της επιλογής σας (εγω έβαλα μύρτιλο)
  • Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ετοιμάστε ενα μπόλ με ζεστό νερό και προσθέστε σε αυτό το λεμόνι τα μήλα, κομμένα στη μέση και αφαιρούμε τον πυρήνα τους.
  2. Στη συνέχεια κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, λίγο μικρότερη από μισό εκατοστό με τη βοήθεια ενός μαντολίνου.
  3. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε νερό (4 φλιτζάνια) και το χυμό λεμονιού να βράσουν και τοποθετήστε τις φέτες μήλου μέσα. Αφἠστε τις μέχρι να μαλακώσουν περίπου 5 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια βγάζετε τις φέτες μήλου από το νερό και τις σουρώνετε. Μετά τις αραδιάζετε πάνω σε μια στεγνή πετσέτα και τις σκουπίζετε απαλά με μια χαρτοπετσέτα μέχρι να βγάλουν το περιττό υγρό.
  5. Προετοιμάστε την επιφάνεια εργασίας σας πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι ή απλά να χρησιμοποιήσετε ένα στρώμα σιλικόνης και τοποθετήστε το φύλλο σφολιάτας.Με έναν κόπτη ζύμης (ροδέλα για πίτσα), κόψτε μακριές λωρίδες, περίπου ένα εκατοστό κάθε λωρίδα.
  6. Στη συνέχεια, ανακατέψτε την μαρμελάδα με λίγο νερό και απλώστε το ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Στη συνέχεια τοποθετείτε τις φέτες μήλου τη μια διπλά στην άλλη.
  7. Έπειτα ρολάρετε το φύλλο μέχρι να βγει το σχήμα που θέλουμε. Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!



Σχετικά Άρθρα