Συνταγή: Βουτυράτη Τάρτα (galette) με φράουλες και αμύγδαλα


IMG_20160506_123649_027-750x750

ΥΛΙΚΑ

Γέμιση

  • 2 κούπες κομμένες φράουλες
  • 1/4 κούπα αμυγδαλόψιχα
  • 3 κ σούπας μαύρη ζάχαρη

Ζύμη Τάρτας

  • 400γρ αλέυρι
  • 120γρ βούτυρο σε κυβάκια
  • 100ml παγωμένο νερό
  • 5 κ σούπας ζάχαρη
  • Ζάχαρη Άχνη για σερβίρισμα
  • 1 αβγό (για επάλειψη στην ζύμη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ετοιμάστε την ζύμη. Σε ένα μίξερ βάλτε το αλεύρι, ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι σαν ψίχουλα. Προσθέστε σιγά σιγά το παγωμένο νερό (εγώ το βάζω στην κατάψυξη για 10 λεπτά!) μέχρι να δέσει το ζυμάρι. Αν δεν έχετε μίξερ φυσικά γίνονται όλα με τα χέρια! Πλάστε σε μια μπάλα, πατήστε την ελαφρά, σκεπάστε την με διάφανη μεμβράνη και αφήστε την να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα!
  2. Σε ένα μπόλ καθαρό, ανακατέψτε τις φράουλες με την ζάχαρη και την αμυγδαλόψιχα.
  3. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, ρίξτε λίγο αλεύρι πάνω στην επιφάνεια του πάγκου σας. Ανοίξτε το ζυμάρι σε σχήμα δίσκου και μεταφέρετε το προσεκτικά πάνω σε ενα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα! Προσθέστε την γἐμιση στην μέση.
  4. Διπλώστε τις άκρες προς το κέντρο και με ένα πινἐλο βάλτε αβγό πάνω στο ζυμάρι.
  5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά στην πιο χαμηλή σχάρα του φούρνου σας.
  6. Μόλις κρυώσει, πασπαλίστε με άχνη (η με σαντιγί η ακόμη και παγωτὀ!)

Καλή απόλαυση!


about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!



Σχετικά Άρθρα