Συνταγή: Πατάτες Γιαχνί


Νηστήσιμο και ζεστό και χορταστικό ορεκτικό αλλα και γεύμα αν το προτιμάτε!

ΥΛΙΚΑ

  • 4 πατάτες
  • 1 ποτήρι σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 1 κγ γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίστε, ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε μικρά κομμάτια. Βράστε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 15 λεπτά, στραγγίστε και βάλτε τα στην άκρη.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα, σωτάρετε το κρεμμύδι, σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι σε ¼ κούπα ελαιόλαδο. Προσθέστε τις πατάτες και την σἀλτσα ντομάτας και ενα ποτήρι νερό.
  3. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώστε την φωτιά στο 2, σκεπάστε και  αφήστε το φαϊ να σιγοβράσει άλλα 15 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με φρέσκο μαιντανό!
  4. Αν δεν νηστεύετε…σας προτείνω το ποτήρι νερό να το αντικαταστήσετε με 1 ποτήρι ζωμό κώτας! Απίστευτη νοστημιά!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!



Σχετικά Άρθρα