Συνταγή: Σπαράγγια με λεμόνι μέσα σε κυπελάκια παρμεζάνας


tumblr_nxw7y8c6rk1uq5n6vo1_1280-750x750

 

Ένα διαφορετικό αλλά νόστιμο συνοδευτικό!

ΥΛΙΚΑ

  • 10 σπαραγγια (τις ακρες)
  • 400γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • χυμό απο μισο λεμόνι
  • αλάτι
  • 2 κ σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράστε 2 ποτήρια νερό και βάλτε το σε ενα βαθύ μπολ. Μέσα σε αυτό, τοποθετήστε τα σπαράγγια σας και σκεπάστε με ενα πιάτο.
  2. Ὀσο ῾βράζουν ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάλτε μέσα την μισή παρμεζάνα, σχηματίζοντας έναν κύκλο. Μόλις ψηθεί από κάτω, γυρίστε προσεκτικά με μια σπάτουλα απο την άλλη μεριά.
  3. Και πάλι, μόλις δείτε πως έχει πάρει χρυσαφί χρώμα, αφαιρέστε το απο το τηγάνι και βἀλτε το πάνω σε ένα ποτήρι το οποίο έχετε αναποδογυρίσει στον πάγκο σας! Πιέστε τις άκρες προς το ποτήρι για να σχηματιστεί κυπελάκι.
  4. Επαναλάβετε την διαδικασία με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Στραγγίστε τα σπαράγγια σας και προσθέστε ελάχιστο αλάτι, το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Μοιράστε στα 2 κυπελάκια και σερβίρετε ζεστά! Καλή όρεξη!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!



Σχετικά Άρθρα