3 Πρωτότυπες Αλμυρές συνταγές για brunch από τη GREEK MAMA CHEF


1. Τορτίγιες ολικής άλεσης με κοτόπουλο, μπρόκολο και τυρί τσένταρ

tumblr_nvfbaiNkJR1uq5n6vo1_1280-750x750

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μεγἀλες τορτίγιες ολικής αλέσεως
  • 100γρ τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • ½ μπρὀκολο (μικρό μέγεθος)
  • 1 κ σούπας τυρί κρέμα
  • 2 κ σούπας κρέμα γάλακτος
  • αλάτι κ πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράστε το μπρόκολο σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Όσο βράζει, κόψτε το κοτόπουλο σε κυβάκια και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίστε για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  2. Στραγγίστε το μπρόκολο και μεταφέρετε το στο τηγάνι με το κοτόπουλο. Μετά προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Ανακατέψτε καλά και φέρτε το σε σημείο βρασμού.
  3. Τοποθετήστε τις τορτίγιες στον πάγκο σας και μοιράστε το τσένταρ στο κέντρο. (50γρ στο κάθε ένα) Αν θέλετε, μπορείτε να τις βάλετε ανοιχτές για 2 λεπτἀ στο γκρίλ ίσα ίσα να αρχίσει να λιώνει το τσένταρ!
  4. Χωρίστε το μείγμα κοτόπουλου/μπρόκολο στις τορτίγιες και διπλώσετε πρώτα την αριστερή και δεξιά μεριά προς το κέντρο και μετά τυλίξτε προς τα πάνω! Με αυτόν τον τρόπο, όταν κόψετε στην μέση την κάθε τορτίγια, δημιουργείτε μικρές θηκούλες. Σερβίρετε ζεστά!!!

2. Μικρά ελιοψωμάκια

tumblr_nv7u1sIiNz1uq5n6vo1_1280-750x750

Αφράτα, νόστιμα και φυσικά σπιτικά!

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κγ αλάτι
  • 1 κ σούπας ζάχαρη
  • 1 κγ ρίγανη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φακελάκια μαγιά ξερή (16 γρ.)
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 100 γρ. ελιές καλαμών κομμένα σε ροδέλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κοσκινίστε το αλεύρι σας και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ με το αλάτι, την ζάχαρη, την ρίγανη το ελαιόλαδο, τη μαγιά, τις ελιές. Ανακατέψτε με το χέρι.
  2. Στο μείγμα μας προσθέστε σταδιακά το νερό ζυμώνοντας ταυτόχρονα. Το νερό το ρίχνουμε σταδιακά διότι μπορεί να μην χρειαστεί όλο το ποτήρι ή να χρειαστεί λίγο παραπάνω.
  3. Ζυμώστε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. (Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι αν η ζύμη κολλάει στα χέρια.)
  4. Έπειτα μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάστε την με πετσέτα κουζίνας και αφήστε την σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει.
  5. Αφού φουσκώσει η ζύμη, την πλάθετε σε μπαλάκια, τα οποία τοποθετείτε σε μια αντικολλητική φόρμα για μάφινς ή σε ότι άλλο σκεύος έχουμε σπίτι! Μπορείτε επίσης να τα πλάσετε σε ατομικά ψωμάκια! Απλά τοποθετείστε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  6. Για να κάνετε πιο τραγανή και χρυσαφένια τα ψωμάκια, αλείψτε την επιφάνεια του με γάλα ή κρέμα γάλακτος η και αυγό! Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν.

*** Σας προτείνω να τα σερβίρετε ζεστά με βουτυράκι!


3. Ψητό αβοκάντο με αυγό στην μέση συνοδευόμενο απο σπανάκι σωτέ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μεγάλο αβοκάντο
  • 1 αυγό
  • αλάτι / πιπέρι
  • κόκκινο πιπέρι (πάπρικα γλυκιά)
  • 150γρ σπανάκι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μικρό τηγάνι, σωτάρετε το κρεμμύδι με 2 κ σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε και το σπανάκι για 2 λεπτά και αφαιρέστε το απο το μάτι. Κόψτε το αβοκάντο στην μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι.
  2. Ανοίξτε το άνοιγμα πιο φαρδύ και μέσα σε αυτό προσθέστε το αυγό σας και απο πάνω αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
  3. Βάλτε το σπανἀκι σας σε ενα μικρό πύλινο, μέγεθος σαν αυτού που τρώμε κρέμα καραμελέ και ακριβώς απο πάνω βάλτε το αβοκάντο.
  4. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12 με 15 λεπτά η ωσπου να γἰνει το αυγό σας! Αφαιρέστε το προσεκτικά και φάτε το ζεστό! Μπορείτε αν θέλετε να το σερβίρετε και με ντομάτα η σάλτσας ντομάτας. Ταιριάζει πολυ!

Καλη επιτυχία και…Καλή όρεξη!


about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!



Σχετικά Άρθρα