Σε δημοσίευμα του businessinsider.com, ο επώνυμος chef Fabio Viviani, που ζει και εργάζεται στο Σικάγο και είναι ειδικός στα ζυμαρικά, αποκαλύπτει ένα από τα μεγαλύτερα λάθη, που γίνονται συνήθως κατά την προετοιμασία των ζυμαρικών.

Σύμφωνα με τον Viviani, θα πρέπει πάντα να αποφεύγεται η προσθήκη ελαιόλαδου στο νερό την ώρα, που βράζει μαζί με τα μακαρόνια, γιατί αυτό το τρικ είναι στην πραγματικότητα αναποτελεσματικό. Όπως αναφέρει, είναι κρίμα να σπαταλάται ένα τόσο ποιοτικό, αλλά και ακριβό προϊόν, με αυτόν τον τρόπο.

Από την άλλη, συμφωνεί με την προσθήκη αλατιού κατά το βράσιμο, αρκεί να μην είναι πολύ καυτερή ή αλμυρή η σάλτσα των ζυμαρικών. Για παράδειγμα, λέει, αν πρόκειται για σάλτσα με 4 τυριά, που ήδη περιέχει αρκετό αλάτι, τότε η προσθήκη αλατιού -κατά το βράσιμο- θα πρέπει να γίνει με προσοχή.