Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις τα μανιτάρια;
Στο sciencedaily.com δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα έρευνας* του Mushroom Technological Research Center της Ισπανίας, σύμφωνα με τα οποία το τηγάνισμα, όσο και το βράσιμο των μανιταριών, μπορεί να μειώσει τα θρεπτικά τους συστατικά.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τους ερευνητές, το βράσιμο των μανιταριών μειώνει τις βιταμίνες τους, ενώ το τηγάνισμα αυξάνει την περιεκτικότητα τους σε λίπος και μειώνει πολύ σημαντικά τις πρωτεΐνες. Και με τις δύο περιπτώσεις μαγειρέματος, μειώνονται οι αντιοξειδωτικές ουσίες των μανιταριών.
Ο καλύτερος τρόπος σύμφωνα με την έρευνα είναι να μαγειρεύονται τα μανιτάρια στο φούρνο μικροκυμάτων ή να ψήνονται στο γκριλ με ελάχιστη ποσότητα ελαιόλαδου, καθώς έτσι διατηρούν σε μαγαλύτερο ποσοστό τα θρεπτικά συστατικά τους.
* Η έρευνα έγινε στα κύρια είδη μανιταριών, που καταναλώνονται σε όλο τον κόσμο.