Μπορεί να συμπληρώνονται 20 χρόνια(!) από την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου Harry Potter, αλλά ο μάγος ακόμα εντυπωσιάζει και οι θεματικές επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα αγαπητές, ανάμεσά τους ξενοδοχεία Harry Potter, μαγαζιά και καφέ, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ αγαπητό brand.

Τώρα το εστιατόριο Pasta Wiz στο Williamsburg της Νέας  Υόρκης είναι το νεότερο εστιατόριο εμπνευσμένο από τον μαγικό κόσμο του Harry Potter και οι πελάτες κάνουν ουρές.

Good Morning Brooklyn #pastawiz #organicpasta #healthyfood #organicfood #brooklyneats #brooklyn #williamsburg #brooklynfoodie #whattoeat #wheretoeat #nycfood #nyeats

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pasta Wiz (@pastawiz) στις


Αν και ο χώρος δεν είναι πιστό αντίγραφο της μεγάλης αίθουσας Great Hall, πολλά στοιχεία θυμίζουν το Hogwarts, με gothic επίπλωση, παλιούς καθρέφτες, κεριά και πολυελαίους όπως αυτοί που περιγράφονται στα βιβλία και είδαμε στις ταινίες.

Υπάρχει ακόμα και ένα μικρό πιάνο όπως αυτό του Hogwarts, αλλά και το καπέλο διαλογής, δηλαδή το sorting hat, σήμα κατατεθέν. Μάλιστα, οι υπέυθυνοι του εστιατορίου λένε ότι το καπέλο μπορεί να βοηθήσει τους…. αναποφάσιστους πελάτες να επιλέξουν τι θέλουν από το μενού.

«Αποφασίσαμε ότι το Pasta Wiz θα είναι ένα μαγικό μέρος, γι αυτό το διακοσμήσαμε και στο στυλ του κόσμου του Harry Potter», δηλώνει ο ιδιοκτήτης Alex Dimitrov και συνεχίζει, αστειευόμενος, «Η μαγεία είναι που κάνει τα ζυμαρικά μας τόσο νόστιμα.»

Το  υγιεινό μενού, ωστόσο, δεν είναι ακριβώς εμπνευσμένο από τον κόσμο της  J.K. Rowling, καθώς αποτελείται, κατά βάση, από οργανικά υλικά και vegan επιλογές.