Εάν έχετε μια φανταστική ιδέα για ένα εστιατόριο, αλλά δεν έχετε τα χρήματα για να πάρετε το δικό σας, μην ανησυχείτε, γιατί το thebalancesmb.com, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο το μικρό budget δεν θα γίνει εμπόδιο. Ακόμη και αν η πιστοληπτική σας ικανότητα είναι χαμηλή, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταλείψετε το όνειρό σας.

Υπάρχουν τρόποι για να ανοίξετε ένα εστιατόριο όταν δεν έχετε πολλά χρήματα. Οι τράπεζες μπορεί να μην είναι πρόθυμες να χρηματοδοτήσουν το όνειρό σας, αλλά άλλοι μπορεί να συμφωνήσουν με την νέα σας ιδέα και να ενδιαφέρονται για την πραγματοποίηση μιας επένδυσης. Χωρίς να βρείτε έναν μη παραδοσιακό επενδυτή, η προθυμία να επανεξετάσετε την ιδέα του εστιατορίου σας σε μια περισσότερο πραγματοποιήσιμη ιδέα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε. Ξεκινώντας με μικρά βήματα κάθε φορά, όπως μια εναλλακτική καντίνα ή μια επιχείρηση με δυνατότητα προετοιμασίας φαγητού, μπορείτε να αποδείξετε στις τράπεζες, στους επενδυτές και στον κόσμο ότι είστε σοβαροί για τον κλάδο της εστίασης και έχετε αυτό που χρειάζεται για να επιτύχετε.

Κόστος ανοίγματος νέου εστιατορίου.

Το πρώτο και σημαντικότερο θέμα είναι πώς θα διαρθρωθείτε ως φορολογητέα εταιρεία: ένας μοναδικός δικαιούχος ή μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης. Μόλις γίνει αυτό, μπορείτε να καθορίσετε την προσέγγιση χρηματοδότησης που πρέπει να ακολουθήσετε. Ο μοναδικός ιδιοκτήτης θα επικεντρωθεί στον δανεισμό, ενώ μια εταιρεία μπορεί να δανειστεί ή να εκδώσει μετοχικό κεφάλαιο. Ωστόσο, άλλοι μπορεί να κοιτάξουν πέρα ​​από το πιστωτικό αποτέλεσμά σας και να σας προσφέρουν χρηματοδότηση με σημαντικά υψηλότερα επιτόκια δανεισμού. Ορισμένα ιδρύματα προσφέρουν δάνεια σε άτομα με χαμηλή πίστωση. Τα δάνεια μη επιταγής πίστωσης, όπως τα δάνεια βραχυπρόθεσμης ταμειακής ρευστότητας ή τα δάνεια “ημέρα πληρωμής”, έρχονται με υψηλά επιτόκια, καθώς ο δανειστής αναλαμβάνει υψηλότερο κίνδυνο μη καταβολής. Πολλοί ειδικοί συνιστούν να αποφύγετε αυτούς τους τύπους δανείων ή τουλάχιστον να διαβάσετε προσεκτικά τα ψιλά γράμματα της δανειακής σύμβασης, καθώς τα δάνεια ενδέχεται να είναι επιθετικά και να οδηγήσουν τον δανειολήπτη σε μια μακρά περίοδο χρέους.

Έχετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο έτοιμο.

Βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι πριν κάνετε την οποιαδήποτε επαφή για δανεισμό ή επένδυση. Έχετε ένα καλά σχεδιασμένο γραπτό επιχειρηματικό σχέδιο έτοιμο, που να περιγράφει την ιδέα σας, το κοινό-στόχο, το κόστος εκκίνησης και τις προβλεπόμενες πωλήσεις. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει τον τύπο του εστιατορίου που θέλετε να ανοίξετε, το αναγνωρισμένο κοινό-στόχο σας και έναν λεπτομερή προϋπολογισμό. Επίσης, συμπεριλάβετε τα δικά σας προσόντα ως ιδιοκτήτης επιχείρησης. Εάν δεν έχετε εμπειρία στο εστιατόριο, σκεφτείτε τι άλλες εμπειρίες θα φέρετε στο τραπέζι. Από την άλλη πλευρά, θυμηθείτε ότι δεν πουλάτε απλώς την ιδέα του εστιατορίου σας, αλλά πουλάτε και τον εαυτό σας, και πρέπει να αποδείξετε ότι είστε ικανός και ενημερωμένος με γνώσεις που μπορείτε να προσφέρετε.

Ξεκινήστε με μια επιχείρηση Catering.

Το άνοιγμα ενός νέου εστιατορίου απαιτεί πολύ προγραμματισμό και δουλειά για την υλοποίησή του, για να μην αναφέρουμε μια εύλογη ποσότητα μετρητών. Ένας εύκολος τρόπος να δοκιμάσετε να εισχωρήσεται στον κλάδο της εστίασης είναι να κάνετε μερικές εργασίες με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων. Αντί, λοιπόν, για ένα ολοκληρωμένο εστιατόριο σκεφτείτε την εναλλακτική, σε πρώτη φάση, της επιχείρησης catering. Οι εκδηλώσεις εστίασης, ακόμα και τα μικρά πάρτι στο σπίτι, απαιτούν όλα τα στοιχεία λειτουργίας ενός εστιατορίου, συμπεριλαμβανομένων του σχεδιασμού και της τιμολόγησης μενού, του μάρκετινγκ, του προϋπολογισμού, της προετοιμασίας φαγητού, της εξυπηρέτησης πελατών, της ασφάλισης και της τήρησης βιβλίων. Μετά από μερικές τέτοιες εργασίες εστίασης, αν εξακολουθείτε να αισθάνεστε ενθουσιασμένοι και αφοσιωμένοι στο άνοιγμα του εστιατορίου σας, τότε προχωρήστε και μπείτε στα βαθιά.

1η δημοσίευση: 30 Ιουλίου, 2019