solo

Πολλοί πελάτες επιλέγουν να πάνε μόνοι τους σε ένα εστιατόριο και να απολαύσουν το γεύμα τους. Είτε επειδή τους αρέσει, είτε επειδή ήθελαν ένα γρήγορο γεύμα μετά τη δουλειά, είτε επειδή δεν βρήκαν παρέα. Όπως και να έχει, μπορείτε να κάνετε το εστιατόριό σας πιο φιλικό προς τους πελάτες που επιλέγουν να σας επισκεφτούν μόνοι.

Δώστε προσοχή στο μπαρ

Πολλοί τέτοιοι πελάτες δεν θέλουν κάτσουν μόνοι σε ένα τραπέζι για 2 ή περισσότερα άτομα και είναι πολύ πιθανό να επιλέξουν μία θέση στην μπάρα, καθώς είναι πιο εύκολο, διασκεδαστικό και λιγότερο άβολο. Φροντίστε, λοιπόν, να υπάρχει αρκετός χώρος στη μπάρα για να χωρέσουν τα πιάτα και όχι μόνο ποτήρια και προτείνετε αυτή τη θέση στους πελάτες.

Μεγάλα Κοινά τραπέζια

Στα μεγάλα τραπέζια μοναστηριακού τύπου οι αποστάσεις όλων είναι πάνω κάτω οι ίδιες, οπότε δεν έχει μεγάλη διαφορά αν κάποιος είναι μόνος ή με παρέα. Μπορείτε, λοιπόν, να προτείνετε κι αυτές τις θέσεις σε πελάτες που είναι μόνοι, καθώς θα έχουν την ευκαιρία και να κρατήσουν την απόστασή τους, αλλά και να μιλήσουν με κάποιον άλλο στο τραπέζι, αν το επιθυμούν.

Μην το κάνετε θέμα

Δε θέλετε να κάνετε το πελάτη να νιώσει άβολα. Ενημερώστε τους σερβιτόρους σας να μην ρωτάνε πάνω από μία φορά τους πελάτες αν περιμένουν παρέα και προτείνετε πιάτα και μενού για έναν.

Προσφέρετε κάποιου είδους ψυχαγωγία

Μπορεί ο πελάτης να θέλει να φάει μόνος, δε σημαίνει όμως ότι δε θέλει και κάποιου είδους ψυχαγωγία. Για παράδειγμα, αν έχετε ανοιχτή κουζίνα, μπορείτε να βάλετε τους πελάτες σας να κάτσουν σε ένα σημείο που μπορούν να βλέπουν την παραγωγή των πιάτων ή αν έχετε κάποιο live θέαμα, μην τους βάλετε στη γωνία, αλλά κάπου που θα μπορούν να το απολαύσουν.

Μην αργείτε

Μην ξεχνάτε ότι πολλοί επιλέγουν να φάνε μόνοι όταν βιάζονται και κάνουν μία στάση ανάμεσα σε δύο υποχρεώσεις. Επίσης, δεν έχουν κάποιον συνομιλητή απέναντί τους, οπότε προσπαθήστε να τους εξυπηρετήσετε άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις που μπορεί να δημιουργήσουν αμηχανία ή εκνευρισμό.