online παραγγελίαΉδη οι πελάτες χρησιμοποιούν αρκετά το διαδίκτυο για να δουν το μενού, κριτικές και τοποθεσίες εστιατορίων, γιατί – λοιπόν – να μην έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και την παραγγελία τους;  Δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες σας να κάνουν online παραγγελία, έχετε σημαντικά οφέλη.

Πρώτα απ’όλα επεκτείνετε το κοινό σας και σε άτομα που, είτε λόγω περιορισμένου χρόνου, είτε επειδή βρίσκονται σε μέρος που δεν μπορούν να τηλεφωνήσουν, προτιμούν την online από την τηλεφωνική παραγγελία. Πρόκειται για έναν τρόπο παραγγελίας που εξοικονομεί στον πελάτη χρόνο και χρήμα (κόστος κλήσεων), ενώ τον γλυτώνει από τη διαδικασία να δίνει τα στοιχεία του κάθε φορά που τηλεφωνεί, καθώς με το online σύστημα αρκεί να δώσει μία φορά τα στοιχεία του. Επίσης, μπορεί να βρει πιο γρήγορα τι θέλει έχοντας πρόσβαση στο μενού ή ακόμη και σε παλαιότερες παραγγελίες του. Επιπροσθέτως, η διαδικτυακή παραγγελία δίνει τη δυνατότητα και της online πληρωμής με κάρτα, που πολλοί το προτιμούν, ιδίως όταν δεν χρειάζεται να ψάχνουν ΑΤΜ νυχτιάτικα.

Ταυτόχρονα, όμως, η δυνατότητα διαδικτυακής παραγγελίας μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη και για εσάς, καθώς θα μειωθούν οι κλήσεις που δέχεστε για παραγγελίες, ενώ δεν θα κινδυνεύετε να χάσετε πελάτες γιατί βρήκαν κατειλημμένη τη γραμμή.

Για να μπορείτε, όμως, να τονώσετε τις πωλήσεις σας μέσω της online παραγγελίας, δεν αρκεί η δημιουργία σχετικής ιστοσελίδας, αλλά χρειάζεται και η δημιουργία σχετικής εφαρμογής για κινητά, ώστε να εξυπηρετείται και ο χρήστης, που είναι στο δρόμο και θέλει να παραγγείλει από το κινητό του. Επίσης, είναι σημαντικό να δώσετε κίνητρο στους πελάτες σας, να κάνουν τις παραγγελίες τους online, δίνοντας ειδικές προσφορές.

Η συνεργασία με ιστοσελίδες, που δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει μέσα από μεγάλη ποικιλία εστιατορίων, είναι συμφέρουσα για εσάς, καθώς είναι συνήθως ανέξοδη, ενώ αποτελεί και έναν καλό τρόπο να σας μάθει περισσότερο κόσμος, και γιατί όχι, να δοκιμάσει και τα πιάτα σας.

Τέλος, για να είστε σίγουροι ότι όλα είναι υπό έλεγχο, καλό θα ήταν να έχετε κάποιον υπεύθυνο για τις παραγγελίες, ώστε να φτάνει πάντα στην ώρα του το φαγητό.

Δεν πρέπει να φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι νέο. Μπορεί αρχικά να είναι κάπως δύσκολη η εξοικείωση με κάτι καινούργιο, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου η χρήση της τεχνολογίας θα βελτιώσει τις πωλήσεις σας και θα μειώσει και το φόρτο εργασίας σας.