Είναι η συσκευασία πιο επικίνδυνη από το ίδιο το φαγητό;


Έρευνα του NSSI (Nevada’s Silent Spring Institute) σε 400 χάρτινες συσκευασίες τροφίμων από 27 εστιατόρια γρήγορου φαγητού στις ΗΠΑ, αποκάλυψε ότι οι συσκευασίες των έτοιμων φαγητών μπορεί να περιέχουν τοξικές ουσίες, πολύ επικίνδυνες για την υγεία.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί προειδοποιούν πως οι συσκευασίες των μπέργκερ και άλλων έτοιμων φαγητών, όπως οι τηγανητές πατάτες, μπορεί να περιέχουν ίχνη φθοριούχων ουσιών (PFCs – polyfluoroalkyl substances), που συχνά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αδιάβροχου ρουχισμού ή αντικολλητικών σκευών.

Όπως αναφέρεται στη dailymail.co.uk, στις μισές συσκευασίες τροφίμων βρέθηκαν PFCs, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού, προβλήματα ανάπτυξης στα παιδιά, μειωμένη γονιμότητα ακόμη και καρκίνο.



Σχετικά Άρθρα