Οι Κινέζοι φτιάχνουν πλέον το καλύτερο χαβιάρι στον κόσμο


kathimerini.gr*

Το καλύτερο χαβιάρι έως τώρα το έφτιαχναν οι Ρώσοι και οι Ιρανοί. Εσχάτως, όμως, οι Κινέζοι κατέκτησαν την κορυφή. Η Κίνα, πάντως, έχει δυσφημηθεί λόγω των διατροφικών σκανδάλων που έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο, όπως το κρέας που ήταν «εμποτισμένο» σε χλωρίνη, ο χυμός φρούτων με υγρό για ψυγεία αυτοκινήτων και φιστίκια που κρίθηκαν «ακατάλληλα για να καταναλωθούν από ανθρώπους». Εν ολίγοις, η δεύτερη οικονομία στον κόσμο φημίζεται για τα μολυσμένα και επικίνδυνα τρόφιμα που παράγει, όπως παραδέχεται ο Σαούν Ράιν, γενικός διευθυντής του κινεζικού γραφείου ερευνών αγοράς China Market Research Group.

Η Kaluga Queen, η κινεζική εταιρεία που παράγει χαβιάρι από λευκό οξύρρυγχο περίπου 483 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σαγκάης, ξέρει πολύ καλά τι γίνεται. «Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η καχυποψία σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των τροφίμων που προέρχονται από την Κίνα», τονίζει η Λίλι Λιου, διευθύντρια πωλήσεων στη Hangzhou Qiandaohu Xunlong Sci-tech, μητρική εταιρεία της Kaluga Queen. Και όμως, από το 2006, οπότε εξήγαγε την πρώτη κονσέρβα χαβιάρι, η Kaluga Queen έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο φανατικών φίλων. Είναι η αγαπημένη φίρμα χαβιαριού που προτιμούν τα 21 από τα 26 εστιατόρια πολυτελείας στο Παρίσι που διαθέτουν 3 αστέρια Michelin. Σερβίρουν, άλλωστε, το χαβιάρι της στο εστιατόριο Le Bernardin στη Νέα Υόρκη και η Lufthansa στους επιβάτες της πρώτης θέσης. Επίσης, συμπεριλαμβανόταν στο γεύμα του προέδρου Ομπάμα στη Σύνοδο Κορυφής του G20 το 2016.

Δεδομένου, όμως, ότι για τους περισσότερους καταναλωτές οι κινεζικές εταιρείες παραμένουν συνυφασμένες με τις φθηνές απομιμήσεις, οι φανατικοί φίλοι της Kaluga Queen συχνά αποφεύγουν να αναφέρουν την προέλευση του ακριβού εδέσματος.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: kathimerini.gr

 


Σχετικά Άρθρα