Τα δύο σημαντικότερα trends για τα εστιατόρια τώρα


Woman in a restaurant

Βιωσιμότητα και Αυθεντικότητα. Στο Upserve διαβάζουμε ότι αυτές είναι οι  δύο σημαντικότερες τάσεις στα εστιατόρια αυτήν τη στιγμή.

Τι εννοούμε με αυτά τα 2 trends; Ήδη από το 2016 οι πελάτες και ειδικά οι Millennials έχουν δείξει ότι θέλουν τα εστιατόρια που επισκέπτονται να σέβονται το περιβάλλον και να προσφέρουν πιάτα και μενού με αυθεντικές γεύσεις.

Όλο και περισσότεροι δίνουν σημασία στον πλανήτη μας και πώς οι δράσεις μας τον επηρεάζουν, κι αυτό φυσικά έχει να κάνει με τη διατροφή μας. Οι πελάτες θέλουν υγιεινά, αυθεντικά πιάτα με έθνικ συνταγές και πρώτες ύλες με σεβασμό στο περιβάλλον, δηλαδή βιολογικά προϊόντα και προσοχή στην υπερκατανάλωση προϊόντων που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε έλλειψη.

Πώς, λοιπόν, μπορείτε να πετύχετε τη βιωσιμότητα και την αυθεντικότητα;

Παγκόσμιο Φαγητό

Όταν λέμε για έθνικ συνταγές, δεν εννοούμε πιάτα με έθνικ επιρροές. Οι πελάτες θέλουν αυθεντικές συνταγές με ακριβή υλικά, καρυκεύματα και σεβασμό στην κουλτούρα της κουζίνας.

Θαλασσινά με σεβασμό στη βιωσιμότητα

Τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για την υπεραλίευση πολλών ψαριών και θαλασσινών, με το σολομό να θεωρείται είδος υπό εξαφάνιση. Πρέπει, λοιπόν, να δίνετε σημασία στην προέλευση των θαλασσινών σας και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αλιεύθηκαν ή καλλιεργήθηκαν.

Τροφικά απόβλητα

Είναι γεγονός πως καθημερινά πολλές τροφές καταλήγουν στους κάδους, ένα πρόβλημα που χρειάζεται λύση. Προσεγμένη χρήση των υλικών και αξιοποίηση της περισσευούμενης ποσότητας. Πολλοί μοιράζουν το φαγητό που μένει σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και αυτή είναι μία εξαιρετική λύση.

Περισσότερα – και καλύτερα – λαχανικά

Η διατροφική αξία των λαχανικών εκτιμάται όλα και περισσότερο από τους πελάτες. Τα λαχανικά πλέον δεν είναι μόνο γαρνιτούρα, ενώ  πολλοί έχουν στραφεί πλέον στη χορτοφαγική διατροφή. Η χρήση περισσότερων λαχανικών, ιδανικά βιολογικών, και λιγότερων ζωικών πρωτεϊνών είναι και υγιεινή και καλή για το περιβάλλον.

 



Σχετικά Άρθρα