Τα 5 καλύτερα food trends για το 2017


like.philenews.com*

Ξέχασε το kale, τη μανία με το prosecco και το υπερεκτιμημένο τοστ με αβοκάντο. Οι νέες τάσεις στο φαγητό θέλουν σε ρόλο πρωταγωνιστικό το κουνουπίδι, το παγωμένο κρασί να έχει κόκκινο χρώμα και τα κοκτέιλ… μαύρο!

Το κουνουπίδι αλλιώς


Το επί χρόνια κρυμμένο πίσω από παχύρευστες σάλτσες, στρώσεις από τυρί, πατάτες και μεγάλα κομμάτια χοιρινού, το κουνουπίδι, επανασυστήνεται και είναι… αγνώριστο! Είτε σοτέ, είτε stir fried ή μαγειρεμένο στον ατμό, το άλλοτε «ταπεινό» λαχανικό άρχισε από την προηγούμενη χρονιά να «εισβάλλει» σε γκουρμέ πιάτα, να γίνεται βάση πίτσας, τα μικρά μπουκετάκια να μπαίνουν στο ριζότο, με τον ίδιο τρόπο που το kale κυριαρχούσε τα περασμένα χρόνια.

Black is the new black


Οι φωτογενείς εικόνες με μαύρα ποτά κάνουν θραύση στο Instagram, ακολουθώντας ευλαβικά την τάση που θέλει τον ενεργό άνθρακα μέρος της καθημερινότητάς μας. Με τους διατροφολόγους να ανακαλύπτουν ξαφνικά τις ευεργετικές του ιδιότητες, οι bartenders έκαναν την αρχή, κουνώντας τον στο shaker με τεκίλα και ρούμι, τα healthy bars ενέταξαν στο μενού τους κατάμαυρους χυμούς και smoothies και οι παγωταρίες υπερηφανεύονται για το περίφημο charcoal-coconut ice cream τους!

Red wine on the rocks


Όταν η Diane Keaton δήλωνε πως η ιδέα της απόλυτης ευτυχίας γι’ αυτήν είναι το κόκκινο κρασί με πάγο, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως αυτή θα ήταν και η πιο hot τάση του 2017. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, παρουσίασε λίγο αργότερα το «The Keaton», το δικό της κρασί, με την οδηγία «σερβίρεται με πάγο», ενώ μερικούς μήνες μετά, η μία αλυσίδα μετά την άλλη ανακοινώνει τα δικά της κόκκινα, που πίνονται παγωμένα.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: like.philenews.com



Σχετικά Άρθρα