Μετά το ζαχαροπλαστείο με τα 3D ζαχαρωτά, τώρα έρχεται και το εστιατόριο με ολόκληρο 3D μενού!

image

Το pop up  εστιατόριο Food Ink, λοιπόν, στο Λονδίνο σερβίρει πιάτα με φαγητά που έχουν φτιαχτεί αποκλειστικά με την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης. Το μενού αποτελείται από 9 πιάτα, ορεκτικά, κυρίως και επιδόρπιο και βασική προϋπόθεση είναι η συνταγή να βασίζεται σε κρεμώδεις και αφρώδεις υφές, καθώς οτιδήποτε  μπορεί να μετατραπεί σε πάστα και μους, όπως το χούμους από διάφορα όσπρια, τυρί, ζύμη σοκολάτα μπορεί να εκτυπωθεί  και να στηθεί ένα άκρος δημιουργικό πιάτο.

3d  ed4

Το εστιατόριο μπορεί να σερβίρει έως 10 άτομα κάθε βράδυ, αποκλειστικά προερχόμενα από την καλά μελετημένη  guest list και ένα πλήρες γεύμα κοστίζει το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 250 λιρών!  Σεφ του Food Ink είναι οι Joel Castanye και Mateu Blanch, οι οποίοι δημιούργησαν τις συνταγές και φροντίζουν το στήσιμο των πιάτων.

3d3

Αυτό που κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον αυτό το εστιατόριο είναι ότι ο εξοπλισμός, δηλαδή τα σερβίτσια, τα ποτήρια και τα μαχαιροπίρουνα είναι επίσης φτιαγμένα με 3D εκτύπωση και σχεδιασμένα από την καλλιτέχνη Iwona Lisiecka, καθώς επίσης και οι καρέκλες, οι οποίες είναι σχεδιασμένες από τον Arthur Mamou-Mani.

Πάρτε μία γεύση από το  – μάλλον – πιο καινοτόμο εστιατόριο: