wine

Ένα νέο λήμμα στο γράμμα W μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και είναι το  “wine o’clock”, δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση “ώρα για κρασί”. Το «wine o’clock» είναι μία έκφραση που χρησιμοποιείται με χιουμοριστική διάθεση όταν κάποιος θέλει να χαλαρώσει με ένα ποτήρι κρασί, όπως για παράδειγμα μετά τη δουλειά.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Enolytics, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του κρασιού, μετά την ανάλυση περισσότερων από 2 εκ. στοιχείων, καταλήγει σε μερικά πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα για το ποια είναι η ώρα που οι περισσότεροι πίνουν ένα ποτήρι κρασί, αλλά και ποια μέρα. Η συνηθέστερη ώρα, λοιπόν, είναι κάπου ανάμεσα στις 6 και στις 7 το απόγευμα και συγκεκριμένα, γύρω στις 6.30, δηλαδή η ώρα που οι περισσότεροι έχουν σχολάσει από τις δουλείες τους, και η “ημέρα του κρασιού”, δηλαδή η ημέρα που είναι πιο πιθανό να πιούμε ένα ποτηράκι κρασί παραπάνω, είναι η Παρασκευή, με το Σάββατο και το απόγευμα της Κυριακής να ακολουθούν.

Φυσικά, όλα αυτά τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες για τα εστιατόρια και τα μπαρ και τα τμήματα μάρκετινγκ, καθώς μπορούν να τα αξιοποιήσουν και να κάνουν διαφημίσεις και προσφορές για εκείνες τις ώρες και ημέρες, μεγιστοποιώντας τις πιθανότητες και τα κέρδη τους.