nooz.gr*

Από το Παρίσι μέχρι το Τόκιο, αυτά είναι τα δέκα εστιατόρια που θέλουν…γερό πορτοφόλι.

Ένα γεύμα δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα ακριβό για να είναι καλό, αλλά ορισμένες φορές παίρνεις αυτό που πληρώνεις. Σας παρουσιάζουμε τα πιο ακριβά και exclusive εστιατόρια στον κόσμο, τα οποία εκτός από υπέροχο και εντυπωσιακό φαγητό, προσφέρουν μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.

Sublimotion
Με έδρα την Ίμπιζα της Ισπανίας, το Sublimotion είναι κυριολεκτικά το πιο ακριβό και exclusive εστιατόριο στον κόσμο και με διαφορά, όπως θα διαπιστώσετε από την συνέχεια της λίστας μας. Η τιμή ανά άτομο είναι 1.850 δολάρια και κάθε κράτηση μπορεί να συμπεριλαμβάνει μέχρι 12 άτομα. Το γεύμα που προσφέρεται αποτελείται από 15 με 20 πιάτα, ενώ παράλληλα θα μπορείτε να απολαύσετε μια καλλιτεχνική παράσταση 3 ωρών.

Masa
Το γιαπωνέζικο εστιατόριο στην καρδιά του Μανχάταν έχει την ιδιαίτερη τιμή να είναι το πιο ακριβό εστιατόριο σε όλες τις ΗΠΑ, με το κόστος ανά άτομο να φτάνει τα 595 δολάρια. Είναι ένα από τα δυο μονάχα εστιατόρια σε όλη την Βόρεια Αμερική που έχει sushi bar κατασκευασμένο από ξύλο hinoki, ενώ τα περισσότερα ψάρια που σερβίρονται έχουν έρθει αεροπορικώς από την Ιαπωνία.

Kitcho
Το κόστος ανά άτομο σε αυτό το παραδοσιακό εστιατόριο του Κιότο είναι περίπου 600 δολάρια, καθιστώντας το ένα από τα πιο ακριβά της χώρας. Σε αυτό όμως θα μπορείτε να απολαύσετε το δημοφιλές kaiseki, το οποίο είναι ένα γεύμα με αρκετά πιάτα που σερβίρονται σε συγκεκριμένη σειρά και εξελίχθηκε από τις ιεροτελεστίες του τσαγιού.

Plaza Athénéé Maison
Με ιδιοκτήτη τον καταξιωμένο σεφ Alain Ducasse, το συγκεκριμένο εστιατόριο στο κέντρο του Παρισιού προσφέρει μοναδικές (και πανάκριβες) γαστρονομικές εμπειρίες. Το κόστος ανά άτομο μπορεί να είναι γύρω στα 550 δολάρια, αλλά τα πιάτα που θα δοκιμάσετε θα σας μείνουν αξέχαστα.

Restaurant Le Meurice
Το Le Meurice βρίσκεται στο Παρίσι και είναι εμπνευσμένο από το παλάτι των Βερσαλλιών, με τους κρυστάλλινους πολυέλαιους, το μπρούτζο και το μάρμαρο να κυριαρχούν στην διακόσμηση. Όπως θα περίμενε κανείς, οι τιμές αυτού του γαλλικού εστιατορίου είναι «αυτοκρατορικές», με το κόστος να κυμαίνεται στα 525 δολάρια ανά άτομο.

Restaurant Guy Savoy De Paris
Το εστιατόριο του Guy Savoy, του σεφ με τρία αστέρια Michelin που εκπαίδευσε τον πιο γνωστό και τηλεοπτικό Gordon Ramsay, έχει γίνει αγαπητό στους Παριζιάνους ως μια από τις πιο εντυπωσιακές και σταθερές επιλογές της πόλης. Μονάχα να είστε προετοιμασμένοι για το διόλου ευκαταφρόνητο κόστος των 525 δολαρίων ανά άτομο.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: nooz.gr