O Άγγλος πρωταθλητής του jeu de paume (τέννις), Γιούστας Μάιλς, – που γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1868 και κέρδισε πολλούς τίτλους τόσο στην Αγγλία όσο και παγκοσμίως – είχε παρατηρήσει από πολύ νωρίς το πως η διατροφή επηρέαζε τις σωματικές του επιδόσεις.

Υιοθέτησε την χορτοφαγία πολύ πριν γίνει μόδα και επίσης εφάρμοζε την πρακτική της ολιγοφαγίας: δεν έπαιρνε πρωινό, το γεύμα του ήταν ελαφρύ και δειπνούσε με σαλάτα, ψωμί με φύτρο σταριού, φρούτα και ενίοτε ένα φλυτζάνι τσάι.

Ο ίδιος ανέφερε πως είχε χάσει αγώνες τέννις επειδή έπαθε κράμπες λόγω κατανάλωσης κρέατος ενώ αντίστοιχα κάποιες νίκες θεωρούσε πως οφείλονταν στο ότι έπινε ένα ποτήρι ζεστό γάλα με δύο κουταλιές διατροφικού συμπληρώματος σε σκόνη, μία πρακτική που εφαρμόζεται παρόμοια και σήμερα με την κατανάλωση πρωτεϊνούχων ροφημάτων από όσους γυμνάζονται.

Το ενδιαφέρον του για τη χορτοφαγία και την υγιεινή διατροφή, ωστόσο δεν περιορίστηκε στον εαυτό του, καθώς αποφάσισε με τη γυναίκα του -τον Μάιο του 1906- να ανοίξει το πρώτο χορτοφαγικό εστιατόριο στο Λονδίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο μενού -δίπλα στα πιάτα- υπήρχαν σημάνσεις, που ανέφεραν αν το πιάτο ήταν θρεπτικό, πολύ θρεπτικό ή άνευ ουρικού οξέως.

Το εστιατόριο λειτούργησε επί 30 χρόνια και υπήρξε αγαπημένος προορισμός της ανώτερης τάξης που ήθελε να δοκιμάσει αυτή τη νέα διατροφική πρόταση.