Καθώς σήμερα οι Αμερικανοί καταναλώνουν περίπου το 1/3 των ημερήσιων θερμίδων τους εκτός σπιτιού, ο FDA (Food and Drug Administration) έθεσε νέους κανόνες, σύμφωνα με τους οποίους τα εστιατόρια πρέπει να αναγράφουν στο μενού τους το σύνολο των θερμίδων των πιάτων τους.

Καθώς η πλειοψηφία των καταναλωτών δηλώνει ότι δεν γνωρίζει πόσες περίπου θερμίδες περιέχουν τα εστιατορικά πιάτα, η προσθήκη αυτής της πληροφορίας στο μενού, θεωρείται ότι θα βοηθήσει τους καταναλωτές, να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές σχετικά με το φαγητό τους.

Ο κανονισμός θα ισχύει από τις 5 Μαΐου του 2017 και θα είναι υποχρεωτικός για τις αλυσιδες εστιατόριων με 20 ή περισσότερα καταστήματα στις ΗΠΑ. Επίσης, τα εστιατόρια αυτά υποχρεούνται να παρέχουν και πλήρη διατροφική ενημέρωση στο μενού τους, δηλαδή πόσα λιπαρά, σάκχαρα, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες κλπ. περιέχουν τα πιάτα τους.