Η ζήτηση των καταναλωτών για πιο υγιεινές, πιο βιώσιμες και πιο τοπικές επιλογές φαγητών αυξάνεται σημαντικά.

Αυτό αντικατοπτρίζεται και στις προβλέψεις των εστιατορικών τάσεων για το 2018 από τον Εθνικό Σύνδεσμο Εστιατορίων των ΗΠΑ (National Restaurant Association).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας “What’s Hot”, που συμμετείχαν περίπου 700 σεφ σε όλη τη χώρα και που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2017, οι 10 πιο «καυτές» εστιατορικές τάσεις είναι:

  1. Υπερ-τοπικά τρόφιμα (π.χ. κήποι σε εστιατόρια, ζυθοποιία μπύρας, οικιακά φτιαγμένα είδη)
  2. Γρήγορο φαγητό από σεφ
  3. Μενού με φυσικά συστατικά
  4. Μείωση των απορριμμάτων τροφίμων
  5. Τα λαχανικά στο επίκεντρο (π.χ. τα φρέσκα προϊόντα είναι το αστέρι του πιάτου)
  6. Περιβαλλοντική βιωσιμότητα
  7. Τοπικό κρέας και θαλασσινά
  8. Προϊόντα τοπικής προέλευσης
  9. Απλότητα και επιστροφή στα βασικά
  10. Επώνυμα αγροτικά / κτηνοτροφικά προϊόντα

Πηγή: Εθνικός Σύνδεσμος Εστιατορίων