Πώς δημιουργήθηκε άραγε το αγαπημένο burger σε όλο τον κόσμο Big Mac; Πώς ένα τόσο νόστιμο junk food μπορεί να έχει μια ιστορία να μας πει;

Το 2018 το Big Mac έχει γενέθλια και κλείνει τα 50 χρόνια πορείας αλλά και επιτυχίας. Εφευρέθηκε από τον Jim Delligatti, ο οποίος πέθανε το 2016 σε ηλικία 90 χρόνων. Ο ίδιος συνέλαβε την ιδέα το 1965 στην προσπάθειά του να ανταγωνιστεί τις μεγάλες αλυσίδες Big Boy και Burger King και άρχισε να το πουλάει στο δικό του εστιατόριο. Ήταν ο πρώτος που είχε εστιατόριο franchise των McDonald’s και πρότεινε στα στελέχη της εταιρείας να προσθέσουν στο μενού αυτό το διπλό burger, ώστε να συντρίψουν τους αντιπάλους. Ωστόσο, η ανταπόκριση δεν ήταν τόσο θετική όσο θα ήθελε, αφού το αυξημένο συγκριτικά με το βασικό burger αντίτιμο θεωρούνταν ότι θα είχε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ο Delligatti, όμως δεν το έβαλε κάτω, και ύστερα από πολλές συζητήσεις και πολλές πιέσεις του δόθηκε η άδεια για να δοκιμάσει το προϊόν πιλοτικά στο δικό του εστιατόριο με τον μοναδικό περιορισμό να χρησιμοποιήσει τα υλικά των McDonald’s. Το νέο αυτό εγχείρημα με το διπλό μπιφτέκι δεν χωρούσε στο ψωμάκι που ήδη διέθετε επομένως παρήγγειλε από έναν ντόπιο αρτοποιό εκείνα με τις διαστάσεις που τον εξυπηρετούσαν. Όλα αυτά οδήγησαν στη γέννηση του Big Mac όπως το ξέρουμε σήμερα.

Το burger αυτό γνώρισε μεγάλη αποδοχή από το τοπικό κοινό οπότε στις 22 Απριλίου του 1967 παρουσιάστηκε και επίσημα με δελτία τύπου και διαφημίσεις κερδίζοντας αμέσως τις εντυπώσεις. Μέχρι το τέλος της χρονιάς αυτής, το 1968 επισήμως, το καινούριο αυτό προϊόν είχε μπει στα μενού όλων των υποκαταστημάτων της αλυσίδας και αύξησε τις πωλήσεις της κατά μεγάλο ποσοστό.