της Μαργαρίτας Τζαγκαράκη, newsbeast.gr

Η πρώτη εικόνα που έχουμε όλοι ή σχεδόν όλοι όταν ακούμε για καφεμαντεία είναι η Γεωργία Βασιλειάδου, η «ομορφότερη άσχημη», όπως την αποκαλούσαν, του ελληνικού κινηματογράφου στην ταινία «Η Καφετζού».

Η δημοσιογράφος Μαίρη Κοντολούρη είχε την ιδέα πριν τέσσερα χρόνια να ανοίξει μία εναλλακτική καφετέρια όπου μπορείς να πιεις τον καφέ σου και στη συνέχεια να διαβάσουν το φλιτζάνι σου. Και το όνομα αυτής «το Φλυτζάνι».

Όπως μας λέει η ίδια στην επιχείρησή της μπορείς να «δεις» το μέλλον, ή και το παρόν σου, μέσα στο φλιτζάνι με το κατακάθι του ελληνικού καφέ και με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες, δηλαδή με άδεια λειτουργίας και κανονική απόδειξη.

Το «Φλιτζάνι» σερβίρει αχνιστό καφέ στη χόβολη, μαζί με γλυκό του κουταλιού και τον «λέει» σε κάποιο από τα δωμάτια τα οποία βρίσκονται στον πάνω όροφο.

Το κατακάθι του καφέ αποτελεί εδώ και αιώνες πηγή για την πρόβλεψη του μέλλοντος από τις απανταχού «καφετζούδες». Τα σχήματα και σχέδια, ακόμα και μορφές που αυτό διαμορφώνει όταν χυθεί στο μικρό πιάτο μπορούν μεταφραστούν σε προβλέψεις για οικονομικά, επαγγελματικά, συναισθηματικά.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: newsbeast.gr