www.mathimatamageirikis.gr*

Στον κόσμο ζαχαροπλαστικής, ένα entremet είναι ένα πολυστρωματικό κέικ με βάση τις μους που αποτελείται από διαφορετικές γεύσεις με ποικίλες υφαντικές αντιθέσεις.

Ένα καλά εκτελεσμένο entremet θα πρέπει να συμμορφώνεται με τις βασικές αρχές της οπτικής έκφρασης, της αντίθεσης στις υφές και, φυσικά, της γεύσης.

Η ομορφιά τους προέρχεται από τις ποικίλες μορφές που μπορεί να δώσουν ειδικές φόρμες (στρογγυλά, πυραμίδα, ορθογώνια, εξαγωνικά, σε σχήμα δάκρυ, σχήματα θόλου) και την αφθονία των χρωμάτων στις πολλαπλές στρώσεις του κέικ. Οι γεύσεις στον ουρανίσκο θα πρέπει να προκαλούνται με διαφορετικούς συνδυασμούς  γεύσεων που θα χρησιμοποιηθούν όπως αλμυρό, ξινό, γλυκό και πικρό.

Η σύλληψη ενός ισορροπημένου entremet έγκειται στον τρόπο που κάθε συστατικό δημιουργείται αυτόνομα, αλλά και συμπληρώνει το ένα το άλλο. Σε ένα entremet, είναι τυπικό να έχουμε τρία ή τέσσερα συμπληρωματικές γεύσεις.

Το entremet μπορεί να φαίνεται δύσκολο να παραχθεί, αλλά στην πραγματικότητα, αν το προσεγγίσετε βήμα προς βήμα, πρόκειται για τις βασικές τεχνικές ζαχαροπλαστικής.