Ειδικό σήμα θα φέρουν εστιατόρια και ξενοδοχεία με μακεδονική κουζίνα


ert.gr*

Tα πρώτα σήματα της μακεδονικής κουζίνας αναμένεται να αναρτηθούν, μέσα στο επόμενο εξάμηνο, σε εστιατόρια και ξενοδοχεία της Κεντρικής Μακεδονίας και όχι μόνο.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι, να πληροφορούνται οι καταναλωτές ότι στα εν λόγω σημεία θα μπορούν να γεύονται μπακαλιάρο με χόρτα, ιμάμ μπαϊλντί, χοιρινό με λιαστή ντομάτα, μπάτζο και άλλα εδέσματα, όλα μαγειρεμένα με πρώτες ύλες από τη μακεδονική γη και με τις πιστοποιημένες συνταγές διακοσίων χρόνων, οι οποίες περιλαμβάνονται στο μακεδονικό συνταγολόγιο, δημιουργημένο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίαςοι συνταγές ήταν ένα αποτέλεσμα της συνεργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης που έχει δημιουργήσει με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Φάνης Παπάς, με αφορμή την έγκριση, από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας, της δημιουργίας «portfolio» για την προβολή των αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής, ανέφερε: «κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να παντρέψουμε τη γαστρονομία με τον πρωτογενή τομέα».

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: ert.gr



Σχετικά Άρθρα