Νέο μενού στο Βυζαντινό


Διαχρονικό στέκι με μεγάλη ιστορία, ζεστή ατμόσφαιρα και κοσμοπολίτικη αύρα, το εστιατόριο Βυζαντινό του Hilton Αθηνών αποτελεί σημείο αναφοράς στον γευστικό χάρτη της πόλης για πάνω από 50 χρόνια. Φέτος, το Βυζαντινό έχει έναν νέο άσσο στην…κουζίνα του, τον ταλαντούχο σεφ Γιώργο Καπέρδα.

Ο Γιώργος Καπέρδας, δεξί χέρι του executiveσεφ του HiltonΚώστα Αθανασίου, έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέριαMichelin, όπως το “The Jane” στην Αμβέρσα, το “Erno’s Bistro” στην Φρανκφούρτη και τα“TomAikens” και “GordonRamsey, Savoy Hotel” στο Λονδίνο. Στο Βυζαντινό έχει δημιουργήσει ένα πολυσυλλεκτικό μενού με έμφαση στα εποχιακά υλικά, έμπνευση από τα ελληνικά προϊόντα και αναφορές στο comfortfood. Στα ορεκτικά, ξεχωρίζουν η σαλάτα με ρόκα, σπανάκι, τραγανό καβουρμά και νιφάδες από τυρί Σαν Μιχάλη, τα χτένια σοτέ με προσούτο Ευρυτανίας, σπαράγγια και παντζάρι και η ψητή σφέλα Μεσσηνίας με γλυκό του κουταλιού κυδώνι. Από τα κυρίως, δοκιμάστε τα ραβιόλι παστίτσιο με φρέσκια τρούφα και μπεσαμέλ με γιαούρτι και τραχανά, τα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ πατάτας και σος κόκκινου κρασιού και το λαβράκι σοτέ με πουρέ από κουνουπίδι, αποξηραμένα σταφύλια και σος κάρι. Από το μενού δεν λείπουν και τα υγιεινά, ελαφριά πιάτα, όπως το burgerαπό κινόα με relishαπό παντζάρι και κρέμα μουστάρδας, το μοσχαρίσιο φιλέτο με kaleκαι τα αρνίσια παϊδάκια με κινόα, ρόδι και σος γιαουρτιού με δυόσμο. Στο μενού θα βρείτε και υπέροχα επιδόρπια, όπως cheesecakeμε κολοκύθα, μηλόπιτα με μπισκότο κανέλλας, brownieμε μους σοκολάταςκαι καραμελωμένο κουκουνάρι και τάρτα με φρέσκα φρούτα του δάσους.

Τις Κυριακές, το σκηνικό αλλάζει με τον πλούσιο μπουφέ ν’ αποτελεί την ιδανική επιλογή για μεσημεριανή, οικογενειακή έξοδο. Μάλιστα, σε μια χαριτωμένη, πλήρως εξοπλισμένη παιδική γωνιά εντός του εστιατορίου, τα παιδιάπαίζουν με τον ανιματέρ ενώ οι γονείς χαλαρώνουν απολαμβάνοντας το γεύμα τους.

 



Σχετικά Άρθρα