Ντίνα Νικολάου: Η Ελληνίδα σεφ που προωθεί την ελληνική κουζίνα στο Παρίσι


Πριν λίγο καιρό, το εστιατόριο «Evi Evane» της γνωστής σεφ Ντίνας Νικολάου και της αδερφής της Μαρίας, απέσπασε το βραβείο «Pudlo Paris – 2017 », ως το καλύτερο εστιατόριο ξένης κουζίνας.

Ο δημιουργός του «Pudlo Paris», Gilles Pudlowski, πολύ χαρακτηριστικά δήλωσε στην προσωπική του ιστοσελίδα: «Στην καρδιά της Saint-Germain, οι αδερφές Ντίνα και Μαρία Νικολάου, που έχουν αναλάβει την κουζίνα και την σάλα αντίστοιχα, έστησαν μια ταβέρνα την οποία μετέτρεψαν σε μια διακριτική ελληνική γαστρονομική πρεσβεία. Τα καλύτερα ελαιόλαδα, κρασιά από την Πελοπόννησο και τα νησιά, κλασικές και comfort συνταγές που αποθεώνουν επιδέξια την ελληνική παράδοση με τη σοφία, τη σεμνότητα και τον ενθουσιασμό που της αρμόζει. Εμπιστευτείτε τις προτάσεις ημέρας και γευτείτε το φίνο πουρέ ρεβιθιών σερβιρισμένο με χταπόδι κονφί και φράουλες, και τον ταραμά, που είναι ο καλύτερος του Παρισιού, το αβγοτάραχο με ξύσμα λεμονιού, τους ντολμάδες με αμπελόφυλλα γεμιστά με ρύζι και σταφίδες, τις λιαστές ντομάτες και το ελληνικό γιαούρτι και φυσικά τους υπέροχους μπακαλιαροκεφτέδες, που είναι το τέλειο ορεκτικό για να μοιραστείτε με την παρέα σας. Εν συντομία, συνδυασμένα με ένα ποτηράκι ούζο για καλωσόρισμα, ιδού ένας χώρος που θα σάς διακτινίσει ευθύς στις Κυκλάδες».

Αξιζει να σημειωθεί ότι, πέρα από την παρουσία της σε εκπομπές μαγειρικής στη Γαλλική τηλεόραση, η σεφ -πριν από λίγες ημέρες- παρουσίασε στο γαλλικό κοινό και ένα βιβλίο μαγειρικής με τις πιο νόστιμες συνταγές της. Για την συγγραφή του βιβλίου, η διάσημη σεφ ταξίδεψε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ώστε να εμπνευστεί από τα υλικά και τις μυρωδιές της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας, όπως είναι η Συριανή κουζίνα.

 



Σχετικά Άρθρα