newsbomb.gr*

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Η διεθνής αγορά και οι σύγχρονες τάσεις του κρασιού” διοργανώνει ο οργανισμός Enterprise Greece και ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, με ομιλητές τον Robert Joseph και τον Jamie Goode.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης Οινόραμα 2017 και θα γίνει στην Αίγλη Ζαππείου (αίθουσα Ολυμπία), το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 και ώρα 10:00.

Ποιοι είναι οι ομιλητές

Robert Joseph: Το 1983, έχοντας ζήσει για πέντε χρόνια στη Βουργουνδία, ο Robert Joseph επέστρεψε στο Λονδίνο, όπου δημιούργησε το περιοδικό Wine International και τον διαγωνισμό International Wine Challenge, άρχισε να γράφει για θέματα οίνου στη Sunday Telegraph και έγραψε το πρώτο του βιβλίο, το The Wine Lists. Σήμερα, συνεργάζεται ως αρθρογράφος με το περιοδικό Meininger’s Wine Business International και τα επόμενα βιβλία του, το διαδραστικό Wine Marketing Toolkit και το Wine Digital Communication Toolkit, θα εκδοθούν το 2017. Το 1984, ξεκίνησε τη διοργάνωση International Wine Challenge στο Λονδίνο, στην οποία έφτασαν να συμμετέχουν περισσότεροι από 10.000 οίνοι, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί στον μεγαλύτερο διαγωνισμό δοκιμής οίνων στον κόσμο.

Είναι πρόεδρος του Wine Institute of Asia, ενώ έχει προεδρεύσει σε διαγωνισμούς δοκιμής οίνων σε μέρη όπως το Σύδνεϋ, η Αδελαΐδα, η Νότια Αφρική και η Χιλή. Σήμερα, είναι μέλος της επιτροπής του διαγωνισμού Mundus Vini στη Γερμανία.

Τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο Jacob’s Creek «Golden Vine» που δόθηκε ποτέ, στο πλαίσιο των World Food Media Awards, για τη συμβολή του στην «αύξηση της εκτίμησης του κόσμου για το κρασί παγκοσμίως». Έχει τιμηθεί επίσης με τα βραβεία για τον «Καλύτερο Οδηγό Οίνου στον Κόσμο» για τον οδηγό Robert Joseph Good Wine Guide (στο πλαίσιο των βραβείων 2002 Cointreau Gourmand Book Awards), με το Βραβείο Glenfiddich (δύο φορές), με το The Wine Guild of the United Kingdom Premier Award και το Marques de Caceres. Είναι μέλος της «αδελφότητας» των Chevaliers du Tastevin και της Commanderie du Bontemps du Médoc et des Graves του Μπορντό.

 

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: newsbomb.gr