“Mignardises” και “Καινοτόμα Προζυμένια Ψωμιά” για εστιατόρια και ξενοδοχεία

Λευκωσία, Νοέμβριος 2019: Δύο μοναδικά στο είδος τους εκπαιδευτικά προγράμματα υπό την αιγίδα του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. (Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων) και με την υπογραφή της Gastronomy Essentials

Δύο πρωτοποριακά επιμορφωτικά διήμερα, επαγγελματικής κατάρτισης και εξέλιξης, ειδικά σχεδιασμένα για Ζαχαροπλάστες (Pastry και Bakery Chefs), θα πραγματοποιηθούν στη Λευκωσία, μέσα στο Νοέμβριο και αξίζει να σημειωθεί, ότι και τα δύο, έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. (Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων).

Διοργανώνονται από τη Gastronomy Essentials, η οποία εξειδικεύεται στο σχεδιασμό επαγγελματικών σεμιναρίων
μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε Ευρώπη, Ελλάδα και Κύπρο, αναδεικνύοντας την αξία της διαρκούς και με διαδραστικό τρόπο εκπαίδευσης από καταξιωμένους επαγγελματίες του F&B.

Πιο συγκεκριμένα:
Ο καταξιωμένος Pastry Chef Δημήτρης Χρονόπουλος, θα παρουσιάσει, στις 12 & 13 Νοεμβρίου, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας 14 ωρών (7 ώρες / ημέρα), με θέμα «Mignardises για Ξενοδοχειακή χρήση», το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, που εργάζονται σε ξενοδοχειακές μονάδες, ζαχαροπλαστεία, μονάδες παραγωγής ή caterings.

Η θεματολογία του σεμιναρίου θα επικεντρωθεί σε νέους συνδυασμούς γεύσεων μικρών γλυκών (mignardises), τα οποία προσφέρονται είτε ως complementary στα welcome των δωματίων κατά τις νέες αφίξεις πελατών, είτε ως συνοδευτικά για καφέ ή τσάι στα cafe των ξενοδοχείων, είτε ως επιδόρπια στο τέλος ενός γεύματος ή δείπνου, είτε πωλούνται στις βιτρίνες γλυκών των ξενοδοχείων. Αξιοσημείωτο και ενδεικτικό του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης που προσφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι το γεγονός ότι οι προδιαγραφές του εγκρίθηκαν για επιχορήγηση από την Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ).

Στις 21 & 22 Νοεμβρίου 2019, ο ταχύτατα ανερχόμενος Bakery Chef Χάρης Παπαλίτσας, θα παρουσιάσει το δεύτερο από τα προγράμματα, διάρκειας 12 ωρών (6 ώρες / ημέρα), με θέμα: «Ψωμιά για κουβέρ εστιατορίων & ξενοδοχείων – Καινοτόμα προζυμένια ψωμιά». Σε αυτό το σεμινάριο θα αναλυθούν λεπτομερώς όλα τα στάδια της αρτοποιητικής διαδικασίας (ζύμωμα, ωρίμανση, πλάσιμο, ψήσιμο).

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε θέματα όπως: η αργή ωρίμανση, οι άριστες πρώτες ύλες, η προσεγμένη εμφάνιση των προϊόντων με έμφαση στην προσοχή στη λεπτομέρεια, η δημιουργία πρωτότυπων συνταγών που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των χώρων εστίασης (εστιατόρια και ξενοδοχεία). Θα παρουσιαστούν επίσης, όλες οι τεχνικές που θα διασφαλίζουν σταθερότητα στην παραγωγή, καθώς και το θεωρητικό υπόβαθρο που θα πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας, έτσι ώστε γνωρίζοντας το “Γιατί” πίσω από κάθε τεχνική, να μπορεί να εξελιχθεί. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα χρησιμοποιηθούν κυπριακά άλευρα.

Και τα δύο προγράμματα ως προς τον τύπο εκπαίδευσης θα είναι Demonstration, με γευστική δοκιμή. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων στους συμμετέχοντες θα δοθεί αναλυτικό Βιβλίο Συνταγών, με όλες τις συνταγές που θα παρασκευαστούν, ενώ μετά την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα λάβουν και Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επισκεφτούν τo επίσημο website της Gastronomy Essentials: www. cucina.gr ή να επικοινωνήσουν με τον κ. Χάρη Χαραλαμπίδη (τηλ.: 0030 6972444820, e-mail: gastronomy_essentials@mail.com).