Απόκτησε τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες για την καλύτερη λειτουργία ενός χώρου υποδοχής με τους καλύτερους καλεσμένους (bar)!

Έναρξη 14/11

dp-studies-seminario-bartender-600x400px

ΔΙΑΡΚΕΙΑ – ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Το Σεμινάριο Bartender διεξάγεται σε εντατικά τμήματα 50 ωρών, τα οποία διαρκούν 2 εβδομάδες. Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν καθημερινά από τις 11:00 έως  16:00 σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, ειδικά διαμορφωμένου χώρου. Μετά το τέλος του σεμιναρίου οι καταρτιζόμενοι αποκτούν Βεβαίωση Παρακολούθησης από τον εκπαιδευτικό όμιλο dp studies (Πιστοποιημένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης – Αρ. Αδείας: 2000146), αλλά συγχρόνως έχουν την δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις και να αποκτήσουν την Αναγνωρισμένη Πιστοποίηση με τίτλο: «Πιστοποιημένος Ειδικός Bartender – CPBt» του Φορέα Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού ACTA(Τεχνοβλαστού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).

 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Απευθύνεται σε όποιον ασχολείται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με τις πρώτες ύλες των ποτών, τις τεχνικές παρουσίασης και σέρβις και θέλει να ενταχθεί δυναμικά σε οποιαδήποτε ξενοδοχειακή / τουριστική μονάδα ή κέντρο διασκέδασης αποδεικνύοντας την αξία του με τον πιο αποτελεσματικό και έγκυρο τρόπο. Οι καταρτιζόμενοι θα λάβουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά µε την εξυπηρέτηση πελατών, τη λειτουργία ενός bar, τα προϊόντα που υπάρχουν σε ένα bar, καθώς και τη συντήρηση τους και θα γίνουν ικανοί να παρασκευάζουν όλα τα δημοφιλή cocktails και ανάμικτα ποτά. Γενικά θα γνωρίσουν όλες τις διαδικασίες και τις λειτουργίες ενός bar ώστε να γίνουν επαγγελματίες.

 

Το σεμινάριο είναι κατάλληλο για:

  • Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης και στη βιομηχανία της διασκέδασης.
  • Ερασιτέχνες που επιθυμούν να μάθουν τα μυστικά του bartending.
  • Επαγγελματίες που επιθυμούν να βελτιώσουν την καλή και υγιή διαχείριση της επιχείρησης τους.
  • Επίδοξους Bartenders που θέλουν να διαπρέψουν στο χώρο.
  • Όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν μία νέα καριέρα στο χώρο της διασκέδασης και του θεάματος.

 

ΣΤΟΧΟΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

  • Γνωριμία με τις βασικές αρχές bartending.
  • Γνωριμία με τις πρώτες ύλες και τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση.
  • Απόκτηση των βασικών αρχών μίξης ποτών, καθώς και τις βασικές συνταγές κοκτέιλ.
  • Θεωρητική και πρακτική γνώση για νέες μεθόδους και πρακτικές παρασκευής ποτών και κοκτέιλ.
  • Απόκτηση κάθε εφοδίου για την επαγγελματική αποκατάσταση και καταξίωση ενός bartender.

ΥΛΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

1   ΒΑΣΙΚΕΣΑΡΧΕΣBARTENDING

1.1       Ο ρόλος και καθήκοντα του bartender

1.2       Κοινωνικές δεξιότητες

1.3       Προσωπική υγιεινή και εµφάνιση

1.4       Εµφάνιση, καθαριότητα και τακτοποίηση του bar

1.5       Χαιρετισµός και υποδοχή των πελατών

1.6       Ο bartender ως πωλητής

1.7       Σερβίρισµα αλκοόλ σε ανήλικους

1.8       Υπεύθυνη πώληση αλκοόλ

1.9       Οµαδικότητα

1.10     Χειρισµός παραπόνων

1.11     Εργασιακές σχέσεις και επικοινωνία µε το προσωπικό

1.12     H λειτουργία του bar

1.13     Εργατικό δυναµικό και καθήκοντα:

1.14     Διαδικασίες λειτουργίας του bar

1.15     Customer service – πρότυπο εξυπηρέτησης

1.16     Λειτουργία Ηλεκτρονικού Συστήµατος Διαχείρισης Παραγγελιών

1.17     Μαζικές και οµαδοποιηµένες παραγγελίες

 

2   ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

2.1       Αλκοολούχα προϊόντα από αλκοολική ζύµωση

2.2       Αλκοολική ζύµωση – fermentation

2.3       Μπύρα – Κρασί

2.4       Cider – µηλίτης

2.5       Sake

2.6       Αποστάγµατα (distilled spirits)

2.7       Απόσταξη – distillation

2.8       Τύποι αποστακτήρων

2.9       Μετά την απόσταξη

2.10     Τύποι αποσταγµάτων

2.11     Gin (Τζιν)

2.12     Whisky (ουίσκι)

2.13     Irish whiskey – ιρλανδέζικο whiskey

2.14     Canadian whisky – καναδέζικο whisky

2.15     Αµερικάνικο whisky (american whiskey)

2.16     Whisky από σίκαλη (rye whiskey)

2.17     Whisky bourbon (µπέρµπον)

2.18     Αλλά whisky

2.19     Brandy (µπράντυ)

2.20     Eaux de vie (ο ντε βι)

2.21     Fortified wines – ενισχυµένα κρασιά

2.22     Calvados – applejack (κάλβαντος – απλ τζακ)

2.23     Rum (ρούµι)

2.24     Tequila (τεκίλα)

2.25     Αποστάγµατα αρωµατισµένα µε γλυκάνισο

2.26     Aquavit (ακβαβίτ)

2.27     Άλλα αποστάγµατα

2.28     Liqueur – bitters (Λικέρ-Μπίτερς)

2.29     Τεχνικές Free pouring και µεζούρες

2.30     Μονάδες Μέτρησης υγρών

2.31     Βασικές Αρχές Barista (Καφές, Τσάι και ζεστά Ροφήματα)

 

3   Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΙΞΗΣ (MIXOLOGY)

3.1       Ιστορία και κουλτούρα του cocktail

3.2       Απαραίτητες γνώσεις (Συντήρηση, Υλικά, Εργαλεία του Bar, Είδη Πάγου κα)

3.3       Η τέχνη του cocktail (θεωρία ανάµιξης ποτών)

3.4       Γαρνιτούρες

 

4   ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ COCKTAILS

4.1       Martini

4.2       Margarita

4.3       Daiquiri

4.4       Mai Tai

4.5       Mojito

4.6       Caipirinha

4.7       Bellini

4.8       Negroni /Americano

4.9       Sex on the Beach

4.10     Manhattan

4.11     Gin Fizz

4.12     Zombie

4.13     Singapore Sling

4.14     Mint Julep

4.15     Pina Colada

4.16     Old Fashioned

4.17     Tequila Sunrise

4.18     Screwdriver

 

κ.α.

 

5   ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

5.1       Παρασκευή πολλών ανάµικτων long drinks

5.2       Παρασκευή πολλών κλασικών Cocktails

5.3       Πρακτική Εξάσκηση Free Pour (20 τυχαίες δοσολογίες από 0,5cl µέχρι 6cl)

5.4       Πρακτική Εξάσκηση Αναγνώρισης Αλκοολούχων Ποτών (Ετικέτες)

5.5.      Πρακτική Εξάσκηση σε όλες τις λειτουργίες ενός bar

 

ΠΑΡΟΧΕΣ

  • Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
  • Χρηματοδότηση έως και 100% από το ΛΑΕΚ (για επιχειρήσεις)
  • Πρακτική Εξάσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας ειδικά διαμορφωμένου χώρου
  • Δωρεάν Υποστήριξη μετά την λήξη του σεμιναρίου για βοήθεια και συμβουλές για την εργασία σας
  • Δυνατότητα εξετάσεων και απόκτηση αναγνωρισμένου Διπλώματος για Bartender

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

alex-gialitakis-se-bar-540x540pxΆλεξ Γιαλιτάκης

Bartender – Mixologist

Πιστοποιημένος επαγγελματίας με δραστηριότητα 27 συναπτά έτη στο χώρο της εστίασης, του bartending και της διασκέδασης. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων και διαγωνισμών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Μέλος του world class και ενεργός στο χώρο. Από το 1990 μένει μόνιμα στο Ηράκλειο της Κρήτης και συνεχίζει να δημιουργεί.

 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

  • dp studies – Κεντρικό Κτίριο

Κορωναίου 4 (έναντι Eurobank)

71 201

Τηλ. 2810-24.00.24

Fax: 2810-313.625

  • και σε εξειδικευμένο χώρο με όλες τις παροχές και προδιαγραφές για την καλύτερη εκπαίδευση των συμμετεχόντων.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Πρόγραμμα: καθημερινά από 11:00 έως 16:00

Διάρκεια: 2 εβδομάδες

Περισσότερες πληροφορίες και φόρμα εγγραφής  εδώ