Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας – Chef είναι ο επαγγελματίας που έχει τις ικανότητες να διοικήσει και να διευθύνει, το υφιστάμενο προσωπικό της κουζίνας και μπορεί να απασχοληθεί σε Επιχειρήσεις Ξενοδοχειακής και Επισιτιστικής μορφής και δομής, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα. Η σημερινή – έντονα ανταγωνιστική – αγορά εργασίας απαιτεί πολυάριθμο προσωπικό για τη στελέχωση της κουζίνας μιας επισιτιστικής ή τουριστικής μονάδας. Η ανάγκη για στελέχη που κατέχουν την τέχνη της μαγειρικής σε επαγγελματικό επίπεδο είναι μεγάλη και επιτακτική, ιδιαίτερα σε μια χώρα της Μεσογείου, όπως η Ελλάδα.

Με τις γνώσεις που αποκτάς κατά τη διάρκεια των σπουδών σου μπορείς να αναλάβεις υπεύθυνα την οργάνωση και λειτουργία μια σύγχρονης κουζίνας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου.

Εξειδικεύεσαι στην παραγωγή παρασκευασμάτων που καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, ενώ η πολύωρη εξάσκηση στα εργαστήρια του ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε κάνουν να χειρίζεσαι με ευκολία όλα τα εργαλεία και σκεύη της κουζίνας.


O απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ της ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής» είναι ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας, ικανός να χειρίζεται το σχεδιασμό και την παραγωγή νέων προϊόντων.

Η Αρτοποιία και η Ζαχαροπλαστική βρίσκονται στο επίκεντρο της βιομηχανίας τροφίμων και αποτελούν τις πιο δημοφιλείς ειδικότητες του χώρου της εστίασης. Και οι δύο ειδικότητες προσφέρουν γαστρονομικές απολαύσεις, γευστικά και ελκυστικά προϊόντα με τεράστια απήχηση. Χωρίς τα αρτοσκευάσματα και τα γλυκά, καμία κουζίνα δεν είναι και δεν μπορεί να θεωρείται ολοκληρωμένη.

Περισσότερες Πληροφορίες: www.iek-akmi.edu.gr