Νόστιμα και επιτηδευμένα, τα χειροποίητα macarons, είναι το υπέροχο και ντελικάτο γλύκισμα της Γαλλικής Ζαχαροπλαστικής!

macarons

Ωστόσο, το μάθημα αυτό διαφοροποιείται αρκετά, εκπαιδεύοντας μας να δημιουργούμε τις πιο νόστιμες συνταγές για αλμυρά macarons που μπορούν να αποτελέσουν περίφημο ορεκτικό έδεσμα, amuse Bouche ή λαχταριστό hors d’oeuvres σε μπουφέ! Η δυσκολία τους έγκειται στην επιτυχία της συνταγής να αποδώσει μία ομοιόμορφη, βελούδινη γέμιση, καθώς και μια ταυτόχρονα αφράτη και τραγανή υφή.

Εξασκούμαστε σε 3 εξαιρετικές συνταγές για macarons με αφράτη γέμιση από crème fraiche αρωματισμένα με βασιλικό και καραμελωμένα κρεμμύδια, επιπλέον βελούδινο πουρέ γλυκοπατάτας με φίνα μυρωδικά, λάδι μαύρης τρούφας και μανούρι και τέλος macarons με γέμιση συκομαϊδας, που πέρνει την επίγευση της από σύκο, σπόρους μάραθου, ρακί, κύμινο και κρητική ξυμονυζήθρα…

Πληροφορίες σεμιναρίου: www.mathimatamageirikis.gr