Η μαγειρική τέχνη και η εστίαση βρίσκονται στο κατώφλι μίας νέας εποχής που αλλάζει συνεχώς τα δεδομένα του παιχνιδιού… Πώς η εξέλιξη της μαγειρικής θα επηρεάσει το μέλλον της εστίασης; Ποιες είναι οι σύγχρονες γνώσεις στην μαγειρική που θα απαιτηθούν στην επόμενη δεκαετία; Πώς η καινοτομία επηρεάζει την γαστρονομία;

ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ένα μοναδικό σεμινάριο όπου ο πειραματισμός, η τεχνολογική πρόοδος και η μαγειρική τέχνη αποτελούν την επιστημονική πρόοδο της γαστρονομίας.

Μέσα από μία αναδρομή στις γαστρονομικές τάσεις που συνέβαλαν στην ανάπτυξη της επιστήμης στην μαγειρική και στην εμφάνιση της μοντέρνας κουζίνας, επανατοποθετούμε τις βάσεις στις γνώσεις μας στην τροφογνωσία και ανοίγουμε νέους ορίζοντες στις μαγειρικές διαδικασίες.

Εκπαιδεύουμε τον εγκέφαλο μας στην επιστημονική πειθαρχία με βασικές γνώσεις της χημείας τροφίμων, κάνουμε γαστρονομικούς υπολογισμούς, μαθαίνουμε για τις μετατροπές συνταγών, την απόδοση και αναλογίες τροφίμων, τα βάρη και την μάζα τους, ώστε να κατανοήσουμε την συμπεριφορά των τροφίμων σε συνδυασμούς, ζυμώσεις, μείξεις και κατά την επαφή τους με την θερμοκρασία, ενώ επιπλέον μαθαίνουμε τις αρχές φυσιολογίας γεύσης .

Το σεμινάριο είναι θεωρητικό και απευθύνεται σε επαγγελματίες, δημοσιογράφους, bloggers και με όσους ασχολούνται με την τέχνη της γαστρονομίας με στόχο τη σωστή εκμάθηση των μαγειρικών τεχνικών, αλλά και την εξοικείωση στις μοντέρνες μεθόδους μαγειρικής.

Πληροφορίες Σεμιναρίου: www.mathimatamageirikis.gr