Μυρωδάτο  τσουρέκι της Λαμπρής, που παραδοσιακά ετοιμάζεται από τη Μεγάλη Πέμπτη για το βράδυ της Ανάστασης ή την Κυριακή του Πάσχα συνοδεύοντας το εορταστικό πρωινό μας. Στη Μεσημβρία ετοιμάζουν μια λαμπροκουλούρα σε σχήμα σταυρού με τέσσερα κόκκινα αβγά στις άκρες και ένα άσπρο στη μέση.

Σε αυτό το μάθημα φτιάχνουμε χειροποίητα πασχαλινά τσουρέκια που θα μας συνοδέψουν στην Μεγάλη Γιορτή του Πάσχα. Οι συνταγές διαφέρουν από αυτές των Χριστουγέννων, με τις γεμίσεις να διαφοροποιούνται σε πιο παραδοσιακές.

Ετοιμάζουμε την κλασσική ζύμη και εκπαιδευόμαστε σε διαφορετικά διπλώματα. Εξασκούμαστε σε 2 εξαιρετικές συνταγές για το Πάσχα: Πιρώ γεμιστό με μαρμελάδα και καρύδια και κλασσικό τσουρέκι μαστιχωτό και αρωματισμένο με μαχλέπι.

Ένα μάθημα απαραίτητο για τις γιορτές, βασικό στις τεχνικές ζύμης στην ζαχαροπλαστική, αλλά και λαχταριστό και αφράτο όσο το φαντάζεστε!

Πληροφορίες Σεμιναρίου: www.mathimatamageirikis.gr