Amuse σημαίνει να διασκεδάζεις ή να απασχολείς με ευχάριστο τρόπο. Γαργαλιστικά στον ουρανίσκο, διεγερτικά στην όρεξη, μικρά στο μάτι, Γαλλικής καταγωγής, τα Amuse Bοuche (αμιουζ μπους), ζεστά ή κρύα καταναλώνονται ευχάριστα, με μια ή δύο μπούκες, είναι το απόλυτο άνοιγμα σε ένα δείπνο προϊδεάζοντας για το τι γεύμα θα ακολουθήσει.
Έχουν υπάρξει πολλές θεωρίες ως προς την ιδιότητα ενός amuse bouche σε ένα μενού, ωστόσο  έχει επικρατήσει η χρήση τους για κέρασμα, μικρά hors d’oeuvres αλλά και canapés.
Μικρά verrine gazpacho με lollipops γαρίδες και τσορίθο, σολομός γλασαρισμένος σε ουίσκι με καραμελωμένα παντζάρια, αντιβ φαρσί (γεμισμένο) με ριγιέτ (πάστα) τόνου και τέλος πανακότα παρμεζάνας με πέστο και μικρά ρεβίθια!
Πληροφορίες: www.mathimatamageirikis.gr