Ένα masterclass αφιερωμένο στην δημιουργία μενού degustation!

Το εξειδικευμένο masterclass παρουσιάζει τεχνικά πως δημιουργείται ένα degustation menu, καθώς  και την φιλοσοφία των γεύσεων που διαδέχεται η μία την άλλη για να αποδώσει ένα άψογο γευσιγνωστικό μενού. Το μενού κλιμακώνει διαδοχικά τις γεύσεις του, προσφέροντας μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία η οποία αντικατοπτρίζει πλήρως τον Chef δημιουργό.

Το μάθημα αντιμετωπίζει τις γεύσεις τόσο τεχνικά, όσο και γευστικά, παρουσιάζοντας παράλληλα το ιδανικό στήσιμο, τον συνδυασμό ετερόκλητων γεύσεων, αλλά και την φιλοσοφία επιλογής κατάλληλων σκευών.

Τεχνικές υψηλής γαστρονομίας σε ένα μενού 6 πιάτων μέσα από μοναδικά υλικά και γεύσεις:

Amuse Bouche
Καπνιστή πέστροφα με αβοκάντο, wasabi, λευκό ραπάνι και ponzu εσπεριδοειδών
(μαρινάρισμα πέστροφας σε ponzu και κάπνισμα με πιστόλι)
Φιλέτο μπακαλιάρου, χτένια, μανιτάρια, τόφου, γαλάκτωμα φυκιού
Τραγανό Pork Belly (σε προετοιμασία), καρότα, καραμελωμένο ginger, yuzu, άνηθος
Στήθος πάπιας (σε προετοιμασία), 5 μπαχαρικά, καλαμπόκι, σως μανταρίνι
Φιλέτο μόσχου, γαλάκτωμα μαϊντανού, μουστάρδα, καψαλισμένα κρεμμύδια

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να δημιουργήσουν εξαιρετικές γεύσεις σε ένα gourmet τελετουργικό που παρουσιάζει την μαγειρική καινοτομία μέσα από τα μάτια του Chef.

Πληροφορίες σεμιναρίου: www.mathimatamageirikis.gr