Αρωματικό νέκταρ φυτών, το μέλι μπορεί να αντικαταστήσει το γλυκαντικό σε ένα επιδόρπιο, αλλά και να προσδώσει απλόχερα το χαρακτηριστικό άρωμα του. To παρακάτω μάθημα παρουσιάζει φωλιές που αγκαλιάζουν γλυκά τις μελένιες γεύσεις από μους και κρέμα. Θα συνθέσουμε ένα επιδόρπιο με λαχταριστή βάση dacquoise, την ιταλική μαρέγκα, γεμίζουμε με απαλή κρέμα αρωματισμένη με μέλι και θυμάρι και συνοδεύουμε με τραγανό croquant αμυγδάλου.

Εξετάζουμε δύο διαφορετικές προοπτικές για το ίδιο γλυκό και εκπαιδευόμαστε τόσο στην χρήση του μελιού στην ζαχαροπλαστική, στην τεχνική παρασκευή, όσο και στην παρουσίαση του επιδορπίου.

Πληροφορίες Σεμιναρίου: www.mathimatamageirikis.gr