Menu Development & Cost Control Masterclass

ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕXOΝTΩΝ

  • Ιδιοκτήτες Ξενοδοχειακών Μονάδων
  • Διευθυντές Ξενοδοχειακών Μονάδων
  • Διευθυντές Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (Εστιατόρια, Μπαρ, κλπ.)
  • F&B Manager
  • Executive Chef
  • Υπεύθυνοι Προμηθειών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το σεμινάριο θα σας βοηθήσει να εφαρμόσετε υπεύθυνες και βιώσιμες πρακτικές τόσο στον ξενοδοχειακό κλάδο όσο και στις επισιτιστικές επιχειρήσεις. Μέσα από μια διαδραστική ολιστική προσέγγιση θα καλυφθούν οι κατευθυντήριες γραμμές για την Σύνθεση ενός Εδεσματολογίου (Μενού και τον Σχεδιασμό της Κάρτας καθώς και στον Σχεδιασμό και την Οργάνωση των προμηθειών. Επίσης το σεμινάριο στοχεύει να επικεντρωθεί στις βέλτιστες πρακτικές υπολογισμού του κόστους, στον έλεγχο και την μείωση του, στις συνέπειες της άσκοπης σπατάλης των πόρων, στην σημασία των απογραφών και των διαπραγματεύσεων καθώς και στην τεχνική ανάλυση των πωλήσεων και των δαπανών που προκύπτουν. Τέλος, καταλυτικό ρόλο στην ολιστική προσέγγιση θα είναι η ανάπτυξη μεθόδων και κρίσιμων τάσεων που θα μεταμορφώσουν την επισιτιστική βιομηχανία μέσα στα επόμενα χρόνια.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

  • Σχεδιασμός και Σύνθεση Εδεσματολογίου (Μενού)
  • Οργάνωση και Σχεδιασμός Προμηθειών
  • Διαδικασίες Διαμόρφωσης, Ανάλυσης και Μείωσης Συνολικού Κόστους
  • Σημασία Απογραφών και Ελέγχου
  • Τεχνική Ανάλυση Μενού και Κερδοφορία
  • Γνώση Ειδικών Θεμάτων και Κρίσιμων Μελλοντικών Τάσεων

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: INPERSON LTD

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: Παναγιώτης Κουρέντας

Ο Παναγιώτης Κούρεντας δραστηριοποιείται στον χώρο του Τουρισμού και ειδικότερα του Επισιτισμού από το 1996. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Θεσσαλονίκη στο τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων ενώ συνέχισε για τον Μεταπτυχιακό του Τίτλο (MSc) Διεθνές Ξενοδοχειακό Management στο Πανεπιστήμιο Surrey της Αγγλίας. 

Στην μακρόχρονη πορεία του σε μεγάλα ξενοδοχεία και επιχειρήσεις έχει καταφέρει να αναρριχηθεί μέσα από πολύ χαμηλές θέσεις σε διευθυντικό στέλεχος σε επισιτιστικές επιχειρήσεις και εταιρείες consulting. 

Είναι Operations Director στην εταιρεία INPERSON LTD η οποία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα οργάνωσης, λειτουργίας και κόστους ξενοδοχειακών και επισιτιστικών επιχειρήσεων, καθώς και στην εξειδικευμένη εκπαίδευση προσωπικού. Επίσης είναι Ιδρυτής της Πρώτης Ιντερνετικής Πλατφόρμας Διαχείρισης Κόστους Τροφίμων και Ποτών   COSTEASYrecipe costs and more. Παράλληλα είναι αποκλειστικός συνεργάτης τόσο της Thomas Cook Group όσο και της Bittner International Training για Εκπαιδεύσεις Προσωπικού ξενοδοχείων, με εξειδίκευση στα τμήματα επισιτισμού και housekeeping, σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και για την διεξαγωγή εξειδικευμένων σεμιναρίων σε ανώτατα ξενοδοχειακά στελέχη. Τέλος, είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π όπως επίσης και Καθηγητής Επισιτισμού στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Le Monde.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ημέρες/ 16 ώρες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, 10:00-18:00

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, 10:00-18:00

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Anatolia Hotel, Λαγκαδά 13, Θεσσαλονίκη

*Σημείωση:  Τα τμήματα θα είναι 20 ατόμων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας