Αν και τα noodles είναι συνδεδεμένα με την Ασιατική μέθοδο παρασκευής ζυμαρικών, ωστόσο λίγοι ξέρουν πως η λέξη είναι Γερμανική (=nudel). Η ιστορία έχει καταγράψει τις πρώτες παρασκευές noodles κατά την περίοδο της Κινεζικής Δυναστείας των Χαν, ωστόσο ενδείξεις παρουσιάζονται σε αρχαιολογικά ευρύματα της Κίνας 4000 πΧ. Ολόκληρη η Ανατολή στηρίζει την Κουζίνα της σε μία ολόκληρη σειρά διαφορετικών ζυμαρικών με βάση το ρύζι, το αυγό και το αλεύρι σίτου και το φαγόπυρο.

Στο μάθημα ετοιμάζουμε noodles ρυζιού Pad kee mao από την Bangkok (με πιπεριά, κρεμμύδια, μπαμπού, βασιλικό), noodles αυγού Chow wein από την Κίνα (με ramen, διπλο-τηγανισμένο αυγό και κοτόπουλο, φασόλια,κρεμμυδάκια,σκόρδο, λάχανο, πιπεριές, oyster sauce), αλλά και noodles φαγόπυρου από την Ιαπωνία με Soba , σουσάμι και τζίντζερ.

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο: www.mathimatamageirikis.gr