Ένα αναλυτικό μάθημα που αντιμετωπίζει με πολύ εξειδικευμένο τρόπο τις βάσεις της μαγειρικής τέχνης, ξετυλίγοντας τον μίτο σε διεθνείς σάλτσες, ντιπ, ντρέσινγκ και σως. Κάθε μία βρίσκει την χρήση της στην μαγειρική και εμπλουτίζει ιδανικά πιάτα, προσφέροντας γευστικές πινελιές, ακόμα και όταν οι σάλτσες δεν ανήκουν στην Διεθνή Κουζίνα. Η ουσία του μαθήματος είναι στην αφομοίωση και κατανόηση των διαφορών που έχουν κυρίως οι σάλτσες, ντιπ και σως της Ανατολής στην μαγειρική τέχνη και πώς μπορούνε να μας βοηθήσουν να δώσουμε επιπλέον γεύση στα πιάτα μας.

Για τις ανάγκες του μαθήματος επιλέχθησαν σάλτσες εκτός της Ευρωπαϊκής ζώνης που έδωσαν γεύση σε αμέτρητα πιάτα.

Ετοιμάζουμε τεχνικά και εξασκούμαστε στις παρακάτω συνταγές:
Chutney (Ινδία)
Harissa (Μαρόκο)
Baba ganoush (Μέση Ανατολή)
Humus (Λίβανος)
Chimichurri (Αργεντινή)

Το σεμινάριο θα γίνει εξ αποστάσεως – webinar με δυνατότητα επικοινωνίας με τον σεφ.

Περισσότερες πληροφορίες: mathimatamageirikis.gr