του Γιώργου Λιάλιου, kathimerini.gr*

adeies-katasthmatwn-520x245Η πρόταση να καταργηθεί η άδεια μουσικών οργάνων σε εστιατόρια, μπαρ κ.λπ. φαίνεται ότι δίχασε περισσότερο από όλες τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομίας για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας. Πολίτες που υποφέρουν από την ηχορρύπανση, σύλλογοι, ακόμη και ο Δήμος Αθηναίων, τάχθηκαν κατά της ρύθμισης, υποστηρίζοντας ότι θα δημιουργήσει νέα προβλήματα.

Η διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις» ολοκληρώθηκε χθες. Το σχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την απλούστευση της αδειοδότησης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, εστιατόρια κ.λπ.), προβλέποντας ότι ο ενδιαφερόμενος θα ξεκινά τη λειτουργία της επιχείρησής του καταθέτοντας μόνο μια γνωστοποίηση στον δήμο. Η γνωστοποίηση καλύπτει και την άδεια μουσικής ή χρήσης μουσικών οργάνων, που προτείνεται να καταργηθεί.

Ο Δήμος Αθηναίων, που τοποθετήθηκε χθες, εξέφρασε επιφυλάξεις για σειρά διατάξεων. Ειδικά για την άδεια χρήσης μουσικών οργάνων, εκτιμά ότι αφαιρείται από τους δήμους ένα εργαλείο για τον έλεγχο παραβατικών συμπεριφορών.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: kathimerini.gr