Δελτίο τύπου ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Κοινοποιείται το έγγραφο διαμαρτυρίας με Αρ. Πρωτ.: 1248/29/3/2024, που απεστάλλει στην αξιότιμη Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με θέμα: “Αύξηση αριθμού δόσεων από 24 σε 48, για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία”.

Η ανοιχτή επιστολή έχει ως εξής:

«…. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αξιότιμη κα Υπουργέ

Στην τελευταία ενημερωτική επιστολή μας, με Αριθ. Πρωτ.: 1219/15-1-2024 και με θέμα «Ρύθμιση οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία», σας είχαμε επισημάνει την αναγκαιότητα ΑΜΕΣΗΣ αύξησης στον αριθμό δόσεων ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα Ασφαλιστικά ταμεία, τουλάχιστον από 24 σε 48 δόσεις.
Στην επισήμανσή μας καταγράφαμε τα οικονομικά κριτήρια της αγοράς που μας αναγκάζουν να μην δυνάμεθα να ανταποκριθούμε στην πληρωμή των χρεών μας με 24 δόσεις.

Δυστυχώς η εκτίναξη των χρεών προς τα Ασφαλιστικά ταμεία από τα 45,67 δις Ευρώ σε 47,55 δις ευρώ σε ένα έτος, δηλαδή σχεδόν δύο δις ευρώ, επιβεβαιώνει για πολλαπλή φορά, ότι η πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων δεν αποφέρει τα έσοδα που θα περίμενε ο ΕΦΚΑ, διότι απλά οι μισοί σχεδόν οφειλέτες απεντάσσονται σταδιακά από το καθεστώς των ρυθμίσεων.

Κα Υπουργέ, πριν είναι αργά για χιλιάδες επιχειρηματίες ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ, παράκληση να ανταποπριθείται χωρίς καθυστέρηση στο δίκαιο αίτημά μας …..»

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Τσαπατσάρης Γρηγόριος