Εξοντωτικό το πρόστιμο και η Στοχοποίηση της επιχείρησης εστίασης και διασκέδασης από τα Ελεγκτικά Όργανα (ΕΦΕΤ-ΕΠΟΠΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ).

Οι εργαζόμενοι της εστίασης, διασκέδασης, ξενοδοχείων, σούπερ μάρκετ, μικροβιοτεχνών, τροφίμων και ποτών, θεωρούν απαράδεκτα και μη αποδεκτά να παρουσιάζονται στοιχεία από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, επικίνδυνα για την ασφάλεια των υπηρεσιών τους προς τους πελάτες. Η ΠΑΝΣΕΚΤΕ δηλώνει ότι όλοι υποχρεούνται να εφαρμόζουν ευλαβικά τις υγειονομικές διατάξεις και ειδικά την 47829/2017, για να επιτυγχάνουν την πλήρη ασφάλεια στα τρόφιμα και ποτά. Επανειλημμένα με έμφαση έχει επισημανθεί η εφαρμογή των παρακάτω υποχρεώσεων.

1. Ιδιαίτερη ΠΡΟΣΟΧΗ να επιδεικνύεται: Οι χώροι και οι εγκαταστάσεις να είναι επαρκείς και ευρύχωροι. Τα εργαστήρια, ελέγχονται με σχολαστική αυστηρότητα στην παραγωγή, η διατήρηση των τροφίμων, η καθαριότητα των χώρων στον εξοπλισμό – στην καταλληλότητα της αποθήκης πρώτων υλών. Επίσης,  τα δάπεδα- οι τοίχοι- η οροφή να είναι κατασκευασμένα από κατάλληλα υλικά. Οι εξονυχιστικοί και σχολαστικοί έλεγχοι, στοχοποιούν συνήθως την γενική καταλληλότητα σ’ όλο τον εξοπλισμό. Επίσης όλες οι παρακάτω επιχειρήσεις όπως (εστιατόρια – καταστήματα διασκέδασης – καφετέριες – καφενεία – καφέ – ξενοδοχεία – πιτσαρίες – ταβέρνες – μουσικοταβέρνες – κυλικεία – βρεφονηπιακοί σταθμοί – παιδότοποι και άλλα συναφή επαγγέλματα) υποχρεούνται σε εκπόνηση μελέτης HACCP τηρώντας τα αρχεία που αναφέρονται στον δείγμα ελέγχου του ΕΦΕΤ που
κοινοποιούμε.

Ιδιαίτερη ΠΡΟΣΟΧΗ να επιδεικνύεται στα: Κατάλληλα ψυγεία- Σκεύη και συντήρησή τους – Παγομηχανές –Καταψύκτες – Ψυγεία – Θερμοθάλαμος – Καταψύκτες παγωτών – Ειδικά ψυγεία συντήρησης Λαχανικών , Οπωροκηπευτικών, για κρέατα, ψάρια, κοτόπουλα κ.λ.π.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν η επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει μεγάλες αποκλίσεις από την εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων 47829/2017 και χαρακτηριστεί επικίνδυνη για την χρήση τροφίμων και ποτών προς τον καταναλωτή (πελάτη), με εντολή εισαγγελέα, διακόπτεται η λειτουργία της.