Το CABARE συμβουλεύει…

Για να μην σας φέρουν, αμέλειες και λάθη, αντιμέτωπο με το Νόμο, όταν διοργανώνετε εκδηλώσεις στο χώρο σας, πρέπει να επιδείξετε ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν αστοχίες που μπορούν να χαλάσουν τα σχέδιά σας.

Εμείς θα σας παραθέσουμε 3+1 περιπτώσεις που, αν δεν ληφθούν υπόψη εγκαίρως, μπορεί να στερήσουν τον ύπνο σας αργότερα.

Πρώτον, η κακή χρήση πνευματικής ιδιοκτησίας, μπορεί να σας προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.Ένα τέτοιο παράδειγμα μπορεί να είναι η βιντεοσκόπηση των συμμετεχόντων (ομιλητές, τραγουδιστές κλπ.) κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και η διάθεση του βίντεο στο ίντερνετ χωρίς την έγκρισή του. Εάν, όμως, εκ των προτέρων ο συμμετέχων έχει υπογράψει, ότι συναινεί στη διαχείριση του σχετικού υλικού από εσάς ή ότι δεν έχει πρόβλημα να παίρνει φωτογραφίες το κοινό, τότε δεν θα έχετε κανένα νομικό κώλυμα αργότερα.

Δεύτερον, στην περίπτωση που διοργανώνετε αθλητικές δραστηριότητες, καλό θα ήταν να έχετε λάβη υπόψη σας την περίπτωση τραυματισμού κάποιου συμμετέχοντα. Πριν, δηλαδή, την έναρξη κάποιας δραστηριότητας -ανεξαρτήτως επικινδυνότητας-, πρέπει να ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να συνυπογράψουν κάποιο συμφωνητικό, σύμφωνα με το οποίο δεν φέρετε εσείς ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού.

Τρίτον,  πρέπει να προσέξετε ιδιαιτέρως τη διακόσμηση, καθώς αντικείμενα που αναφέρονται σε κάποια θρησκεία, φυλή ή πολιτισμό, μπορεί να εκληφθούν ως προσβλητικά από κάποιους.
μηνύσεις, Cafe Bar Restaurant Management
Τέλος, βεβαιωθείτε ότι δεν τηρούνται αυστηρά οι ώρες κοινής ησυχίας στην περιοχή που διεξάγεται η εκδήλωση. Εάν για παράδειγμα ο χώρος σας βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή, πρέπει να προσέξετε την ένταση της μουσικής και των μεγαφώνων, για να αποφύγετε αντιδράσεις από τους περιοίκους.

Για να πετύχει μία εκδήλωση, απαιτείται και σωστός σχεδιασμός. Ήδη από τον προγραμματισμό της εκδήλωσης πρέπει να ληφθούν υπόψη πιθανές καταστάσεις, που μπορεί να σας φέρουν αντιμέτωπους με το Νόμο. Μην αφήνετε τα πράγματα στην τύχη τους. Όσο νωρίτερα αποτρέψετε δυσάρεστες καταστάσεις, τόσο λιγότερα προβλήματα θα έχετε να αντιμετωπίσετε αργότερα, εξασφαλίζοντας την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσής σας.