Επαγγελματίες στο χώρο των εστιατορίων αλλά και πολίτες ετοιμάζονται για την επανεκκίνηση της εστίασης  από τη Δευτέρα.

Ωστόσο οι ανατροπές δεν φαίνεται να έχουν τέλος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS για να μεταβούν στο εστιατόριο.

Τα τελευταία 24ωρα υπήρξαν δηλώσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους οι οποίοι προέβλεπαν ότι η εστίαση θα ανοίξει από τη Δευτέρα χωρίς να είναι αναγκαία η αποστολή SMS από τους πολίτες.

Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχουν δεύτερες σκέψεις και πιθανότατα τις επόμενες ώρες να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Μετά από πολύμηνη, αναστολή της λειτουργίας τους, ανοίγουν στις 3 Μαΐου, υπό όρους, τα καταστήματα εστίασης, σε εξωτερικούς χώρους, επιτρέποντας σε όσους δραστηριοποιούνται στον κλάδο να πάρουν μια ανάσα ανακούφισης καθώς για πολλούς το οικονομικό πλήγμα είναι τεράστιο.

Οι καταστηματάρχες ήδη έχουν αρχίσει τις ετοιμασίες ώστε στις 3 Μαΐου, να έχουν υλοποιηθεί όλα όσα προαπαιτούνται για το άνοιγμα των επιχειρήσεών τους με ασφάλεια, τοποθετώντας τα τραπέζια στις κατάλληλες αποστάσεις, ενώ πολλοί έχουν πιάσει πινέλο και μπογιά για να φρεσκάρουν καρέκλες, τραπέζια και εξωτερικούς χώρους.

Τα μαγαζιά, θα λειτουργούν, με αποστάσεις, παρουσία μόνο καθήμενων πελατών και μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι, ενώ θα κλείνουν από τις 11 τη νύχτα έως τις 5 το πρωί. Από το συγκεκριμένο ωράριο εξαιρούνται οι υπηρεσίες delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.

πηγή: www.in.gr