Σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, το Λονδίνο θα απαγορεύσει τις διαφημίσεις πρόχειρου και ανθυγιεινού fast food, σε όλο το δίκτυο των δημόσιων μεταφορών, προκειμένου να καταπολεμήσει την παιδική παχυσαρκία.

Σχεδόν το 40% των παιδιών ηλικίας 10-11 ετών που ζουν στο Λονδίνο είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, σύμφωνα με μια έρευνα, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του βρετανικού κοινοβουλίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Έρευνας και Έρευνας για τον Καρκίνο, οι διαφημίσεις ανθυγιεινών προϊόντων, ιδίως εκείνων που απευθύνονται σε παιδιά, ασκούν ιδιαίτερη πίεση στις οικογένειες όταν θα πρέπει να επιλέξουν τι θα φάνε και θα πιουν.

«Θέλω να μειώσω την επιρροή και την πίεση που ασκούνται στα παιδιά και στις οικογένειες, ώστε να κάνουν ανθυγιεινές επιλογές. Είμαι αποφασισμένος να κάνω ό,τι μπορώ για να αντιμετωπίσω το ζήτημα με την εξουσία που διαθέτω, και να βοηθήσω τους Λονδρέζους, να κάνουν υγιεινές επιλογές για τους ίδιους και τα παιδιά τους», ανέφερε στην σχετική ανακοίνωσή του ο δήμαρχος.