Ελέγχους σε 43 επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, με τα κλιμάκια σε Αττική και Θεσσαλονίκη να καταγράφουν σωρεία παραβάσεων. Πιο συγκεκριμένα:

Στην Αττική

– Σε εστιατόριο-καφέ μπαρ στη Κηφισιά, διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας απόδειξης λιανικής πώλησης συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και δεσμεύθηκαν προσωρινά δύο φιάλες αλκοολούχων ποτών.

– Σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα, διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας εργαζόμενος ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και δεσμεύθηκαν προσωρινά 10 φιάλες αλκοολούχων ποτών.

– Σε καφέ-μπαρ στην Αθήνα, έγινε προσωρινή δεσμεύτηκε μια φιάλη αλκοολούχου ποτού.

– Σε καφέ-μπαρ στην Αθήνα διαπιστώθηκε να απασχολούνται τέσσερις εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

– Σε εστιατόριο που βρίσκεται στη Πλάκα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και κατελήφθησαν να απασχολούνται 6 εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

– Σε εστιατόριο στη Πλάκα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

– Σε καφέ σνακ-μπαρ στο Θησείο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

– Σε παραδοσιακό καφενείο στο Θησείο, βρέθηκε να απασχολείται ένας εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

– Σε εστιατόριο-καφετέρια στο Ψυχικό διαπιστώθηκαν 7 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

– Σε κέντρο διασκέδασης στη Νέα Σμύρνη κατελήφθη να απασχολείται ένας εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν εγγεγραμμένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας ενώ το κατάστημα στερούνταν την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας.

– Σε καφέ-μπαρ στη Γλυφάδα, διαπιστώθηκαν τέσσερις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

– Σε εστιατόριο στη Γλυφάδα, διαπιστώθηκαν 7 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

– Σε καφέ-μπαρ στη Γλυφάδα, διαπιστώθηκε ότι ένας εργαζόμενος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, βεβαιώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και δεσμεύθηκαν προσωρινά πέντε φιάλες αλκοολούχων ποτών.

– Σε καφέ-μπαρ στο Πειραιά, διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

– Σε καφετέρια στο Πειραιά, διαπιστώθηκαν τέσσερις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

– Σε εστιατόριο – μεζεδοπωλείο στο Πειραιά, διαπιστώθηκαν τέσσερις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

– Σε εστιατόριο – ψαροταβέρνα στο Πειραιά, διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

 

 Στη Θεσσαλονίκη

– Σε καφέ-μπαρ στο κέντρο της πόλης, διαπιστώθηκαν 8 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

– Σε καφέ-μπαρ στο κέντρο της πόλης, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων λιανικής πώλησης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και 8 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

– Σε καφετέρια στη Καλαμαριά, διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

– Σε καφέ-μπαρ στη Καλαμαριά, διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

– Σε καφετέρια-σνακ μπαρ στη Καλαμαριά, διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

– Σε καφέ-μπαρ στη Καλαμαριά, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και βεβαιώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

– Σε καφετέρια στη Καλαμαριά, κατελήφθη να απασχολείται μία εργαζόμενη η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

 

Στη Κοζάνη

– Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

– Σε καφενείο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

– Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι οι οποίοι δεν βρέθηκαν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

– Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε αποδείξεων λιανικής πώλησης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

– Σε ψητοπωλείο, κατελήφθη να απασχολείται ένας εργαζόμενος ο οποίος δε ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και επιπλέον διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.