Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή των μελών μας στην ετήσια έκθεση τροφίμων που διοργανώνει στα Τίρανα η εταιρεία NERANXI, 27-29 Απριλίου 2018.

Εκεί, με αρχηγό της αποστολής τον ex. Chef Ιωάννου Έκτορα (Γενικός Γραμματέας ΔΣ), τα μέλη μας Τάσης Κωνσταντίνος (μέλος του ΔΣ), Καίσαρης Αλέξανδρος, Νόιφελτ Ευθυμία και Γιανοπολίτης Άγγελος παρουσίασαν ένα Ελληνικό γευστικό τριήμερο στους παρευρισκόμενους, προσφέροντας:

– Τραχανώτο με μύδια και μαραθόριζα
– Πλιγούρι με φρέσκα λαχανικά και βότανα
– Καραμελωμένη πανσέτα με μέλι και μουστάρδα
– Μανιτάρια γεμιστά με μίνι μπουκιές
– Ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου, πορτοκάλι και νιφάδες μαύρης σοκολάτας
– Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουκουνάρια, σταφίδες, αμύγδαλο φιλέ και πετιμέζι από φυρίκι
– Σπεντζοφάι σε τάρτα
– Σαλάτα με φασόλια, καλαμπόκι, ελιές, γραβιέρα και βινεγκρετ από μοσχολέμονο
– Φιλετίνια κοτόπουλου με τσάτνευ πορτοκαλιού γαρνιρισμένα με ρύζι μπασμάτι και αγριόριζο
– Χοιρινή τηγανιά με πράσο και πολύχρωμες πιπεριές
– Κριθαρώτο με γαρίδες, ούζο και κρόκο Κοζάνης

Η Ελληνική αποστολή, σε συνεργασία με τους καθηγητές της σχολής, εκπαίδευσε τους σπουδαστές της σχολής Neranxi σε Ελληνικές συνταγές, και νέους τρόπους μαγειρέματος.

Παρούσα στο τριήμερο φεστιβάλ και το μέλος μας ex. Chef Josephine Desepeda, καλεσμένη της εταιρείας Neranxi, η οποία παρουσίασε τεχνικές sushi και γεύσεις ταϋλανδέζικης κουζίνας στους σπουδαστές και τους παρευρισκόμενους.

Η συνεργασία με τη σχολή NERANXI, θα συνεχιστεί στους επόμενους μήνες και σε άλλες προγραμματισμένες δράσεις.