Τα Χριστούγεννα σε λίγες μέρες φτάνουν κι όλα κινούνται σε γιορτινούς ρυθμούς!

Όλοι, μικροί και μεγάλοι, βγαίνουν στους δρόμους για τα δώρα των γιορτών, βόλτες στην πόλη και φυσικά απολαμβάνουν τα ζεστά ροφήματα στις καφετέριες που θυμίζουν Χριστούγεννα. Μαζί με τα ροφήματα, συνήθως προσφέρετε κάποιο μπισκότο, κέικ, ή οτιδήποτε άλλο, ανάλογα πάντα με το στυλ της καφετέριάς σας. Γιατί όμως, να μην μπει και το συνοδευτικό σας σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα;

Η καλύτερη πρακτική φυσικά είναι να κεράσετε τα πολυαγαπημένα μελομακάρονα όλων, που θα ενθουσιάσουν τους πελάτες σας και θα τους κάνουν να έρχονται ξανά και ξανά.

Υλικά: 
220 γρ. φρεσκο χυμό πορτοκαλιού
100 ml κρασί λευκό
400ml ηλιέλαιο
100γρ ζάχαρη
1000 γρ. αλεύρι
1 κοφτό κ.γ. σόδα
1 κοφτό κ.γ μπέικιν
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ γαρύφαλλο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Καρύδια τρυμμένα στο μούλτι

Για το σιρόπι:
500 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη
1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο
2 ξυλάκια κανέλας
200 γρ. μέλι

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ ρίξτε όλα τα υγρά μαζί με την ζάχαρη. Προσθέστε και όλα τα μυρωδικά. Ανακατεύετε με το χέρι και βάλτε σιγά σιγά το αλεύρι. Συνεχίστε απαλά το ανακάτεμα με το χέρι μέχρι να δέσει η ζύμη..να μην είναι πολύ σφιχτή, όμως, ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.

Για το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και τα ξυλάκια κανέλας. Ρίξτε και το μέλι και βράστε για 10 λεπτά. Βγάλτε τον αφρό με μια κουτάλα και μετά αποσύρετε από την φωτιά και αφήστε το στην άκρη! Το ξαναζεσταίνετε προτού βγουν τα μελομακάρονα από τον φούρνο!

Πλάστε τα μελομακάρονα σε μικρά οβάλ σχήματα. Τοποθετείστε στο ταψί (χωρίς λαδόκολλα) και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου η έως ότου πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα. Μόλις βγουν από το φούρνο ζεστά, ρίξτε από πάνω το καυτό σιρόπι μέσα στο ίδιο το ταψί! Γυρίστε τα με 2 πιρούνια και από την άλλη πλευρά για να απορροφήσουν ομοιόμορφα το σιρόπι και τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα! Ρίξτε από πάνω τριμμένο καρύδι και καλή απόλαυση!

Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF