ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

100 γρ. τυρί φέτα κομμένη σε κύβους

8 τεμ γαρίδες (250 γρ.), φρέσκια γαρίδα καλής ποιότητας

100 γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση

40 γρ. ελαιόλαδο

1 γρ. ζωμό λαχανικών ανάλατο

3 γρ. ξύσμα λεμόνι

1 γρ. θυμάρι ψιλοκομμένο

40 γρ. ούζο

100 γρ. νερό

140 γρ. σάλτσα ντομάτας CITRUS

3 γρ. αλάτι

1 γρ. πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Ξεπλένουμε το βάζο με το νερό και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στη κατσαρόλα. Μόλις πάρει μια βράση αφαιρούμε από τη φωτιά.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε πάνω στο σώμα το κεφάλι και την ουρά. Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε το έντερο.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ζωμό λαχανικών και μετά το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμόνι, τα τοματίνια και τις γαρίδες. Ψήνουμε για 2 λεπτά από τη μία μεριά. Τις γυρίζουμε με μια τσιμπίδα και τις ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ (θέλει προσοχή για να μην φλαμπάρει κάτω από τον απορροφητήρα). Τέλος, βάζουμε τη φέτα, το θυμάρι, τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να δέσει το φαγητό.

Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Σερβίρουμε σε πιάτα και από πάνω στολίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΠΗΓΗ: citrus-chios.gr